Gündem

TBB Başkanı Feyzioğlu: Devlette küslük olmaz

Feyzioğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki adli yıl açılışına katılma kararı tartışma yaratmıştı

20 Ağustos 2019 10:06

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki gerçekleştirilecek adli yıl açılışına katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat’a konuştu. 41 baro, adli yıl açılış etkinliğinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesine tepki göstererek daveti reddederken; Feyzioğlu, yeri Yargıtay’ın seçtiğini vurguladı.

TIKLAYIN: Analiz | Feyzioğlu ile 5 yıl önce 5 yıl sonra: TBB Başkanı, “yargı bağımsızlığı” gerekçesiyle gitmediği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bu kez konuşmacı


Feyzioğlu, “Bizi de Yargıtay davet etti ve gidiyoruz. Aslında 4 yıldır davet ediliyorduk ancak konuşma hakkımız yoktu. Bu nedenle de biz geçtiğimiz dört yıl boyunca gitmedik. Ancak 4 senenin sonunda ‘Gelin geleneği yeniden başlatalım, konuşun’ dediler. Ya uzatılan eli itecektik ya da tutacaktık. Adli yıl açılış törenleri sorunların, beklentilerin, çözümlerin konuşulduğu diyalog zeminleridir” dedi.

TIKLAYIN: Beştepe'deki Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmayacağını açıklayan baro sayısı 41'e yükseldi, katılan baro sayısı 3


“Cumhurbaşkanı ile aranız nasıl” sorusuna Feyzioğlu “Devlette küslük olmaz. Eminim herkes yaşananların muhasebesini yapmıştır. Herkes, bir daha tartışma ortamı olmaması, düşüncelerin açık yüreklilikle söylenmesi için kendi değerlendirmesini yapmıştır” yanıtını verdi.

Yazının devamı için tıklayın