Gündem

Taşınmasına karar verilen DEÜ GSF'de; öğrenciler, vazgeçilene kadar çadırlı eylem yapacak

Taşınmaya sebep olarak gösterilen deprem raporu 54 gündür açıklanmadı

18 Ağustos 2019 07:47

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 32 kilometre uzaklıkta bulunan kampüse taşınmak istenmesiyle başlayan kriz sonrası öğrenciler, çadır kurarak direnme kararı aldı. STK, baro, sanatçı ve aydınların destek verdiği öğrenciler, pazartesi günü basın toplantısı ardından, yerleşkede çadır kurarak 24 saat nöbet tutacak.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre GSF öğrencileri, pazartesi günü rektörlüğün kararından vazgeçmesi için bina önünde açıklama yapacak. Ardından yerleşkeye gidip çadır kurarak, karardan vazgeçilene kadar gece gündüz bekleyecek. 54 gündür deprem raporunun paylaşılmadığını açıklayan GSF öğrencileri şu ifadeleri kullandı:

“DEÜ Rektörlüğü sözde deprem raporlarının tamamını hâlâ kamuoyu ile paylaşmadı. Rektörlük başından beri sinsice yürüttükleri bu süreç boyunca ellerinde somut bir kanıt olmadan tüm yasal, hukuksal süreçleri bir kenara iterek bizi görmezden geldi. Taleplerimize kulak tıkadı. Tüm bunlar sonucunda yakın zaman önce bir açıklama yaparak kesin kararımızı bildirmiş ve gitmeyeceğimizi vurgulamıştık. Sözümüzün arkasındayız. Çadırlarımızla yerleşkemiz içinde olacağımızı ve belleksizleştirilmeye, bölünmeye, yok edilmeye karar verilmiş fakültemizi bir yaşam alanına çevireceğimizi; sanata, akademiye, eğitimimize, fakültemize, geleneğimize ve birlikteliğimize sahip çıkmakta inatçı olacağımızı bildiririz. Gece gündüz deprem raporları olduğu hayal edilen fakültemizi savunacağız. Daha önce de söylediğimiz gibi son noktayı biz koyarız, gitmiyoruz.”