Gündem

Tahliyeye itiraz tutukluluğun devamını getirmişti, HDP'li Zeydan: Bu zulmün, hukuksuzluğun hesabını halkımız sandıkta soracaktır

Zeydan'ın koğuş arkadaşı Demirtaş: Hukuk yok, kanun yok, adalet hiç yok ama yoldaşlık var

03 Kasım 2019 18:22

T24

Tahliyesine karar verilmesine rağmen savcının itirazı üzerine tutukluluğuna devam edilen eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, konuyla ilgili “Yargı mensuplarının Anayasayı, kanunları AKP’nin siyasi ikbali için, menfaati için ayaklar altına aldığını bir kez daha gördük. AKP’nin emir eri haline gelmiş yargı mensupları da AKP’nin çöküşünün önüne geçemeyecektir” yorumunda bulundu.

Avukatları tarafından kullanılan Twitter hesabında koğuş arkadaşı Zeydan’la birlikte cezaevinde çekildikleri bir fotoğrafı paylaşan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da “Hukuk yok, kanun yok, adalet hiç yok. Ama yoldaşlık var, dayanışma var, umut var, direnç var. Özgürlük de elbet bir gün olacak” dedi.

Zeydan ve Demirtaş, 4 Kasım 2016’da gözaltına alınmış, ardından da tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne konmuştu. Zeydan'ın tahliyesine ilişkin son kararın ardından yaptığı yazılı açıklama şöyle: 

“Bizler üzerinde yürütülen sürecin yargıyla, adaletle, hakikatin ortaya çıkarılmasıyla ilgili bir süreç olmadığını, siyasi hedeflerine ulaşmak için, HDP’yi tasfiye etmek için yargının AKP tarafından sopa olarak kullanıldığı, siyasi rakibimiz tarafından rehin alındığımızı hep söylüyorduk.

"Yargı mensuplarının Anayasayı, kanunları AKP’nin siyasi ikbali için, menfaati için ayaklar altına aldığını bir kez daha gördük. Fakat geldiğimiz noktada, kimi gönüllü, kimi tehditle, AKP’nin emir eri haline gelmiş yargı mensupları da AKP’nin çöküşünün önüne geçemeyecektir. Önümüzdeki ilk seçimde tüm bu zulmün, hukuksuzluğun hesabını halkımız sandıkta soracaktır. Tarihin her döneminde barış, demokrasi, eşitlik mücadelesi verenler bedel ödemiştir. Fakat sonunda kazanan hep onlar olmuştur. Şimdi de öyle olacak.

"AKP’nin zulmüne maruz kalan tek kişi ben değilim. Bugün binlerce HDP’li, barış annesi, toplumun muhalif kesimleri bu zulümle karşı karşıyadır, bilinmelidir. Barış, demokrasi, özgürlük mücadelesi verenlerin gücü zalimlerin gücünden daha fazladır. Bu gerçeklikle haklı barış, demokrasi, eşitlik mücadelemi, partime ve asil halkımıza daha da adanmış bir şekilde sürdürmeye devam edeceğim.”