Politika

Taha Akyol: Erdoğan, gelişmemizi son 10 yılda bizi geçen ülkelerle mukayese etmiyor, yıllaaar öncesiyle ediyor!

"Erdoğan’ın enflasyona dair söyledikleri yıllardan beri gerçekleşmiyor"

02 Ağustos 2022 11:15

Karar yazarı Taha Akyol, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yıllarca bu ülkeyi tek parti yönetimiyle milli iradeyi yok sayarak, koalisyonlarla siyaseti felç ederek, mezhebi gerilimlerle milli bünyemizi zayıflatarak… CHP’nin karneyle benzin, ekmek dağıtılan dönemleri vardı ya, bizim iktidarımızda böyle bir şey var mı? Yok" sözlerini değerlendirdi. 

Akyol, bugünkü yazısında, "Erdoğan’ın enflasyona dair söyledikleri yıllardan beri gerçekleşmiyor, geleceğe dair bir umut yaratamayınca geçmişi hatırlatarak destek bulmaya çalışıyor" yorumunu yaptı. 

"Evet , Milli Şef İsmet Paşa devrinde 13 Ocak 1942’den itibaren dört yıl süreyle ekmek karneye bağlanarak tüketimi daraltıldı. Şimdi ben kalkıp da 'İsmet Paşa ekmeği karneyle yedirdi ama ekmeğin fiyatı 12.5 kuruştu, Erdoğan Türkiye’sinde ise 5 lira!' dersem, saçmalamış olurum!

Çünkü şartlar, dahası, devirler, ekonominin yapası, milli gelir, üretim kapasitesi, satın alma gücü, nüfus kompozisyonu gibi asli veriler mukayese edilemeyecek kadar farklıdır. Şartları tahlil etmeyen her ideolojik ya da siyasi tarih iddiası saçmadır.

Fakat, 21 yüzyılda savaş olmadığı halde ekonomimizin 2016’dan itibaren kriz işaretleri verdiğini söylersem doğru demiş olurum.

...

Erdoğan da yıllaaar öncesiyle mukayese ediyor... Gerilerimizden gelip son on yılda bizi geçen Malezya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerle mukayese etmiyor!

Evet, bu ülkeler nasıl gelişti, biz on yılda ne yanlışlar yaptık; hayati soru bu değil mi?"