Medya

T24'ten Journo'ya çağrı: 'Para karşılığı haber yaptırdığı' sitelerin listesine T24'ün de adını koyan ajansın adını açıklayın!

İddiayı yayımlamadan önce T24'e sormayan Journo'dan, yasal yollara başvuru için, haberde gizlenen PR şirketinin açıklanmasını bekliyoruz

22 Temmuz 2019 18:15

T24

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bünyesinde yayınlanan Journo.com.tr internet sitesi, "Satılık haber: '50 liradan başlayan fiyatlarla isterseniz röportajınızı da yayımlatırız" başlığıyla yayımladığı haberde, "para karşılığı haber/röportaj" yayımladığı öne sürülen haber siteleri listesinde T24'ün adına da yer verdi.

Söz konusu iddia, Journo'nun "İsmini gizlediğimiz İstanbul merkezli halkla ilişkiler şirketi" ifadesiyle adını paylaşmadığı PR kuruluşunun iddiasına dayandırıldı. 

Yayın hayatına başlamasının üzerinden geçen 10 yılda hiçbir haber/söyleşi/röportaj için -asla kabul edilemeyecek bir yaklaşımla- para veya başka herhangi bir karşılık beklemeyen ve kabul etmeyen T24, Journo'dan, söz konusu halkla ilişkiler şirketinin adını açıklamasını bekliyor.

İddiayı yayımlamadan önce T24'ten görüş/açıklama almayan Journo'nun, gizlediği halkla ilişkiler şirketinin adını açıklaması, yasal yollara başvuru için de önem taşıyor.

Reklam metinlerinin yayımlandığı T24'ün "Advertorial" sayfası ve onun dışındaki banner/reklam alanları şeffaf ve okurları yanıltmayacak şekilde bellidir.

Para karşılığı "haber/söyleşi/röportaj" yayımlamak, para karşılığı "yayından içerik kaldırmak" gazetecilik adına utanç vericidir, kabul edilemez. 

İddiayı reddediyor; hiçbir şirket, kurum, fon, dernek, örgüt, kişi ve kuruluşla maddi bir ilişki kurmadan bağımsız gazeteciliği kurumlaştırma çabamızı, bilgi kirliliği yaratarak/iftira atarak hedef alanlara karşı yasal yollara başvurmak için Journo'dan çağrımıza yanıt bekliyoruz.


TGS Genel Sekreteri ve Journo Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kuleli