Dünya

Suudi Prens, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce Rus şirketlerine 500 milyon dolar değerinde yatırım yapmış

Suudi Prens Bin Talal'in 500 milyon dolar harcadığı üç şirketin de hisseleri, şubat ayından sonra sert bir şekilde düştü

15 Ağustos 2022 11:32

Suudi Arabistan Prensi El-Velid Bin Talal'in Rusya'nın Ukrayna'yı 24 Şubat'ta başlayan işgalinden önce, Rus şirketleri Gazprom, Rosneft ve Lukoil'e 500 milyon dolarlık yatırım yaptığı ortaya çıktı. İşgalden sonra, üç şirketin de hisseleri sert bir şekilde düşmüştü.

Bloomberg'in haberine göre, Suudi Prens Bin Talal'in sahip olduğu yatırım firması Kingdom Holding, Rusya'nın işgalinden önce, Rus  doğal gaz ve petrol şirketlerine 500 milyon dolar değerinde yatırım yaptı.

Prens, şubat ayında Gazprom'un Amerikan mevduat makbuzlarına 365 milyon dolar yatırım yaptı. Bin Talal, aynı zamanda, şubat ve mart aylarında, Lukoil için 109, Rosneft içinse 52 milyon dolar değerinde harcama yaptı.

Haberde, Prens Bin Talal'in 2020 yılından bu yana 3,4 milyar dolarlık hisse senedi yatırımı yaptığı belirtildi. Prens'in en büyük yatırımı ise İspanyol Telefonica şirketi için ödediği 2,5 milyar dolar oldu. Citigroup, Twitter ve Apple gibi birçok büyük şirkete yatırım yapan Bin Talal, Suudi Arabistan'ın en zengin insanları arasında gösteriliyor.