Dünya

Suriye Devlet Başkanı Esad: Türk saldırganlığına Suriye'nin her yerinde karşılık vereceğiz

17 Ekim 2019 16:30

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin ülkesinin kuzeydoğusunda sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili ilk kez konuştu. Esad, Türkiye'nin müdahalelerine Suriye'nin her yerinde karşılık verileceğini söyledi.  

Reuters'ın aktardığına göre devlet televizyonuna konuşan Esad, "Türk saldırganlığına Suriye'nin her yerinde karşılık vereceğiz" ifadesini kullandı.

"Erdoğan rejiminin ülkemize karşı yürüttüğü Türkiye saldırganlığı, taşıdığı tüm yalancı şiarlara rağmen, açık bir ihlal ve işgaldir"

Sputnik Türkiye de Suriye devlet televizyonu SANA'dan aktardığı haberde, Esad'ın Barış Pınarı Harekâtı'nı "apaçık işgal" diye nitelendirdiğini ve şu sözleri kullandığını kaydetti:

"Bölge ülkelerine yönelik dış emeller tarih boyunca hiç durmadı. Erdoğan rejiminin ülkemize karşı yürüttüğü Türkiye saldırganlığı, taşıdığı tüm yalancı şiarlara rağmen, açık bir ihlal ve işgaldir. Bu işgale (Erdoğan rejiminin) vekilleri ve teröristlerini vurmak kanalıyla cevap veren Suriye, bunun tüm şekillerine Suriye topraklarındaki her bölgede meşru tüm araçlarla karşılık verecek ve karşı koyacak."