Gündem

Şule Çet davasında yeni gelişme; ithal ilaç kaydı bulunmadı

İbni Sina Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nden (SGK) mahkemenin talebine yanıt verdi

07 Ekim 2019 11:21

Ankara’da 29 Mayıs 2018’de bir plazanın 20. katından 'düşerek' şüpheli şekilde 'ölen' üniversite öğrencisi Şule Çet’in (23) ölümüyle ilgili davada  yeni bir gelişme yaşandı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararında Çet’in psikolojik tedavi gördüğü kurumlardan evrak ve kullandığı ilaçların etkilerine ilişkin rapor alınması talebinde bulunmuştu. İbni Sina Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nden (SGK) mahkemenin talebine yanıt geldi. Yanıtta, “Merkezimiz görev ve yetki alanında bulunan ithal ilaç ödemeleri kapsamında Medula eczane sisteminde, yapılan inceleme neticesinde adı geçen kişinin ithal ilaç kaydının bulunmadığı tespit edilmiştir” denildi.

SGK tarafından, Şule Çet’in hayatı boyunca kullandığı tüm ilaç kayıtlarının Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği öğrenildi. Mahkeme, Gazi Hastanesi ile Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne “acil” koduyla “psikiyatri heyeti” kurulması talimatının yer aldığı bir yazı göndermiş, üç psikiyatri doktorundan oluşan heyetin, Çet’e ait tedavi evrakları üzerinden değerlendirme yapacağı belirtilmişti.

16 Ekim’de görülecek davanın dördüncü duruşması öncesi geçtiğimiz hafta da önemli bir gelişme daha yaşanmıştı. Olayın aydınlatılması amacıyla kamera görüntülerinin incelenmesi için aranan dudak okuma uzmanı bulunmuştu. Hacettepe Üniversitesi’nden emekli olan uzmanın, şu anda İstanbul’da bulunan bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığı öğrenilmişti.