Gündem

Şule Çet davasında bilirkişi raporu: Sanık Berk Akand’ın telefon kayıtları silinmiş olabilir

Sanık Akand'ın telefonuna Ölüm Bildirim Listesi geldiği ortaya çıktı

07 Kasım 2019 11:17

Ankara'da plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümü hakkındaki davada tutuklu sanık Berk Akand’ın telefonuna ait bilirkişi raporu girdi. Raporun sonuç kısmında içeriklerin telefondan silindiği veya söz konusu tarihlerde başka bir telefonun kullanılmış olabileceği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Akand’ın Emniyet’e verdiği telefonuna ait inceleme raporuna göre, telefonda 7 bin 93 adet resim ve 387 adet video dosyası bulunduğu, ancak olayın yaşandığı Yelken Plaza ile ilgili herhangi bir resim ve video dosyasına ulaşılamadığı kaydedildi. Raporun sonuç kısmında “Mobil cihazların inceleme işlemlerinde 28 Mayıs 2018-30 Mayıs 2018 tarihleri arasında kovuşturma konusu ile ilgili SMS, arama/aranma kayıtları, WhatsApp sohbet ve aranma içeriklerinin bulunmaması, bu tarih aralığının mobil cihazlardan silindiği veya belirtilen tarih aralığında farklı bir mobil cihazın kullanımından kaynaklanabileceği değerlendirilmiştir” denildi. Çet ailesinin avukatı Onur Tatar, sanık Berk Akand’ın mahkemeye farklı bir marka telefon teslim ettiğini vurguladı. 

Ölüm bildirim listesi gelmiş

Öte yandan Akand’ın telefonuna 29 Mayıs 2018 akşamında bir arkadaşı tarafından Ölüm Bildirim Listesi (OBS) geldiği ortaya çıktı. Avukat Tatar, “Bu liste, Ankara ilinde o tarihte kimlerin neden öldüğüne ilişkin bir liste. Savcılar ve Adli Tıp görevlileri dahi ölenlerin tümüne ulaşamıyor. Bu durum, sanığın, Şule Çet’in ölümünün Emniyet’e nasıl yansıdığını öğrenmeye çalıştığını göstermektedir” değerlendirmesini yaptı. Şule Çet (23), plazanın 20. katında, 28 Mayıs’ta şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti.