Gündem

Star yazarı: Atanan kayyımlar sayesinde haber bültenleri bölgede canlanan sosyal hayat ve turizm haberleriyle dolup taşıyor

"Gül ve Davutoğlu’nun tepkileri aldıkları pozisyona uygundu"

20 Ağustos 2019 09:26

Star yazarı Fadime Özkan, HDP'li 3 belediye başkanının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanması değerlendirdi. Özkan, önceki dönemde atanan kayyımlarla ilgili olarak, "Şehirlere hizmet götürdüler" ifadesini kullanarak, "Bölgenin çehresi değişti, huzur geldi. Haber bültenleri bölgede canlanan sosyal hayat ve turizm haberleriyle dolup taştı" dedi. 

Özkan'ın "HDP belediyelerine PKK kayyım atayınca niye sustunuz?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

(...)Çok can kaybettik, çok şehit verdik ama PKK’nın kuzey Kürdistan diye kodladığı bölgeden ne bir karış toprak verdi Türkiye, ne halkın devlete güvenini sarstı. Bu esnada atanan kayyımlar şehirlere hizmet götürdü. Bölgenin çehresi değişti, huzur geldi. Haber bültenleri bölgede canlanan sosyal hayat ve turizm haberleriyle dolup taşıyor. 

Bu kadar emeğin heba olmasını en başta bölge halkı istemez. İnsanlar iş ve aş bekliyor çünkü, devletten yatırım, belediyeden hizmet bekliyor. PKK’nın bir kez daha HDP desteğiyle sokaklarına çukur kazıp patlayıcı döşemesini ve çoluk çocuğunu katletmesini halk da istemiyor. Bu konudaki kararlılığını dün de gördük, yakın geçmişte de. 

İki tespit daha var kayda geçirilmesi gereken. İlki, dün görevden alınmalarla ilgili ilk tepki verenler ne HDP idi, ne PKK. Utanç verici biçimde CHP idi. İP suskun, Gül ve Davutoğlu’nun tepkileri aldıkları pozisyona uygundu. Ve gelişmelere dair çarpıtmaları bu kez uluslararası basının Türkçe servisleri yürüttü.