Spor

St. Pauli forması giyen Enver Cenk Şahin, 'Barış Pınarı Harekâtı' paylaşımı sonrası kadro dışı bırakıldı

25 yaşındaki futbolcunun başka kulüplerle görüşmesine izin verildiği bildirildi

14 Ekim 2019 17:53

Almanya 2. Ligi'nde mücadele eden St. Pauli takımında forma giyen Türk kökenli futbolcu Enver Cenk Şahin'in Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili paylaşımı sonrası kadro dışı bırakıldı.

Alman ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Enver Cenk Şahin'in kadro dışı bırakıldığı ve A takımla antrenmanlara katılamayacağını açıklandı. 25 yaşındaki futbolcunun başka kulüplerle görüşme ve tesislerde antrenman yapmasına ise izni verildiği bildirildi.

Şahin'in söz konusu paylaşımı yaptığı gün St. Pauli tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Cenk Şahin perşembe günü Türk ordusunun Suriye'de gerçekleştirdiği operasyon ile ilgili bir paylaşımda bulundu. FC St. Pauli, bu tarz paylaşımlarla ve konularla bağdaştırılmamayı diliyor, bu tarz şeylerin kulübümüzün değeriyle örtüşmediğini belirtmek istiyoruz. Kulübümüz oyuncuyla bir konuşma gerçekleştirdi. Görüşmeler özel olarak devam ediyor ve bu işlem tamamlanana kadar başka hiçbir yorum yapılmayacaktır."