Spor

Spor yazarları, Gazişehir FK-Galatasaray maçını değerlendirdi: Beşiktaş ve Fenerbahçe'de bu özellik yok

10 Kasım 2019 10:59

Galatasaray, Fatih Terim'in sistemde ve ilk 11'de revizyona gittiği karşılaşmada Gaziantep'te ev sahibi Gazişehir FK'yı 2-0'lık skorla geçti. 

Galatasaray son iki haftada aldığı galibiyetlerle lige yaptığı kötü başlangıca rağmen zirvedeki rakiplerini yakaladı. Galatasaray 19 puana yükselerek maç fazlasıyla 4. sıraya oturdu.

Spor yazarları, Galatasaray'ın 0-2'lik Gazişehir galibiyetini yorumladı:

 

45 dakikalık resital - Bahadır Çokişler (Sözcü)

"Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olmasına rağmen, Galatasaray bu sezon tek bir deplasman galibiyeti alabilmişti. Fatih Terim hem revizyon yaparak hem de sistem değiştirerek risk aldı. Ancak bu galibiyet tam da zamanında yetişti ve moral oldu. Verilecek arada takım içi huzurun sağlanması lazım. Medya aracılığıyla verilen mesajlar yönetim-teknik ekip-futbolcu üçgeninde güven kaybına neden oluyor."
 
Galatasaray ölüyü diriltmiyor - Serdar Ali Çelikler (HaberTürk)
 
"Geçen hafta Rize'yi bu hafta Antep'i rahat yendiler. Neden? Çünkü skoru buluyorlar. Biraz açılan takıma karşı 2'yi buluyorlar ve hiç pozisyon vermiyorlar. Saçma sapan bireysel hatalarla ölüyü de diriltmediklerinden hep yarışta kalıyorlar. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de bu özellik yok. Bu iki rakibin Galatasaray'a göre en büyük eksileri çok bireysel hata yapıp gol yemeleri. G.Saray'da bu yok."
 
Atilla Gökçe - Kaplıca tedavisi (Milliyet)
 
"Real Madrid maçındaki 11 yabancıdan sonra dün 4 yerli oyuncu ile sahaya çıkan Galatasaray ne dünya görüşünü değiştirmiş sayılır, ne de felsefesini... Olay yerli-yabancı tartısı anlamına gelmiyor. Yine de o dört çocuğun “aidiyet”le oynadığını gözden uzak tutmamalı. Terim’in talimatıyla Gaziantep’e getirtilen genç Taylan Antalyalı da ilk resmi maçına çıktı. Haydi, sana bol şans dileyelim delikanlı!"
 
Erman Özgür - Rotasyonun etkisi (Fanatik)
 
"Sonuç - Maçın çözümü olan golü atan Ömer Bayram, asist yaparak maçı koparan Emre Taşdemir ile direnci artan bir Galatasaray... Gaziantep gibi çabuk atak seven takımlara karşı çok önemli olan ilk golü Ömer Bayram’ın harika vuruşu ile bulan Galatasaray, 3’lü savunması ile pozisyon vermedi Gaziantep’e ilk yarıda. Emre’nin asisti ile rotasyonun doğruluğu da başlı başına hissedildi."
 
İbrahim Yıldız - Yerli oyuncuların pozitif katkısı (HaberTürk)
 
Fatih Terim'in kafasındaki kadro bir anlada sahadaydı. isteksiz oynayan oyuncularına "yerinizi dolduracaklar var" mesajını verdi. Terim'in en büyük şansı Gaziantep maçında da gördük ki geniş bir kadroya sahip. 8-9 banko oynayan futbolcu olmadığında bile iyi bir 11'e sahip. Yerli oyuncuların takımda daha fazla yer alması Galatasaray'a pozitif enerji verecektir.