Spor

Spor yazarları Galatasaray-Club Brugge maçını değerlendirdi: An be an geçiş oyununda eriyip gitmek

27 Kasım 2019 12:13

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Club Brugge ile son dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmesi için son haftada Paris Saint Germain karşısında kazanmasıı ve Club Brugge'un Real Madrid karşısında puan kaybetmesi gerekecek 

Spor yazarları, Galatasaray'ın Club Brugge maçını yorumladı...

Ercan Taner - Son dakikada yıkılmak (Sözcü)

 Diatta’nın attığı sürpriz gol, golden sonra rakibin bir anda 9 kişi kalması, beni 2 dakika umutlandırdı ama zaman çok azdı. Belhanda ve Seri'nin ikinci yarıda biraz daha oyuna girmesi gerekiyordu. Girseler maç erken kopardı. Lemina iyi savaştı, Donk ve Marcao uzun süre sakin kalmayı başardılar ama yetmedi. Bu maçta galibiyet çok önemliydi. Çok ama çok yazık oldu.
 
Yasin Yıldırım - İstek yetmedi (Sözcü)
 
Genç, dinamik ve atletik Brugge, daha çok koşan, basan, ısıran taraftı. Galatasaray savaşarak ayakta kalmaya çalıştı. Rakibi eksik yakaladığı anlarda saçma sapan pas tercihleri ve gerçekleştiremediği kontrataklarla maçı koparamadı Cimbom. Oyun olarak sezon başından beri Amatör Lig'de mücadele eden Galatasaray, bunun bedelini çok acı ödedi.
 
Mehmet Demirkol - Eriyip gitmek (Fanatik)
 
15 dakika direkt baskın oyunuyla rakibi zora soktu. Skoru bulunca da duvarı ördü. Buradaki sorun savunmaya çekilmek değil... An be an geçiş oyununda eriyip gitmek. Skoru almışken ve güvenlik duvarı örmüşken, rakip her türlü riski alırken baskı yapamamak. Galatasaray Muslera ve Lemina performansıyla biraz daha şansla kazanabilirdi. Terim 30 dakika planıyla başarmış olurdu. Ancak bu oyunu anlatmak, yabancı serbestisine, bu bütçelere rağmen zor.
 
Serdar Ali Çelikler - Gerçekten yazık oldu (HaberTürk)
 
Eldeki şartlar itibariyle, oyuncu değişikliği bile yapılamayacak durumdayken maçı 92. dakikaya kadar çok net 1 pozisyon verdiğiniz (Okereke'nin dışarı attığı top) maçı bitirecekken yenilen gol gerçekten şanssızlık. Teknik adamın yapabileceği pek bir şey yok. Sadece "Acaba Selçuk dışında hiç oyuncu değişikliği yapmasa mıydı1 diye sorabiliriz. Herhangi bir oyuncu için de "Mücadele etmedi" denilemeyecek bir akşamdı. Galatasaraylılar adına pozitif açıdan bakarsak "Sezonun en iyi mücadele ettiğimiz, en akılcı oynadığımız maçıydı" denilecek bir 90 dakikaydı. Yazık oldu.
 
Metin Karabaş - Uzatmada yıkıldık (Fanatik)
 
Özellikle Donk soğukkanlılığı ile takımı rahatlattı. 48. dakikada Bonaventure ceza sahası içinden vurdu, Muslera yüzde yüzlük golü önledi. 70’te ise Ömer soldan ortaladı, Adem istediği vuruşu yapamadı top yandan auta gitti. 80’de Okereke beraberlik golüne çok yaklaşsa da, bu pozisyonda şanslıydık. 90+2’de ise Diatta ceza sahası dışından vurdu ve top ağlarımızı gitti: 1-1. Bu gol maçın da skoru olurken, temsilcimiz Avrupa Ligi şansını da bir hayli zora soktu.