Kültür-Sanat

Spider-Man, Covid-19'a rağmen, sinema sektörüne yeni bir soluk getirdi

Geçtiğimiz cuma günü vizyona giren ünlü Marvel filmi, şimdiden rekorlara imza atmaya başladı

20 Aralık 2021 10:38

Spider-Man'in geçtiğimiz hafta cuma günü vizyona giren "Eve Dönüş Yok" filmi, şimdiden ulaştığı izleyici kitlesiyle rekorlara imza atmaya başladı.

Exhibitor Relations firması tarafından pazar günü yayınlanan verilere göre, Spider-Man'in son filmi, hafta sonu 253 milyon dolarlık gelirle Kuzey Amerika'da en çok izlenen üçüncü film oldu. Uzmanlar, gişe rekorları kıran filmin 600 milyon dolarlık gelir elde etmesi mümkün olduğunu ifade etti.

Franchise Entertainment Research firması çalışanı David A. Gross, "Bu olağanüstü bir çıkıştı" dedi. Spider-Man ''Eve Dönüş Yok'' filmi şimdiden ABD ve Kanada'daki en başarılı filmler arasında yer alıyor. ''Eve Dönüş Yok'' adlı filmi sadece, Yenilmezler ''Oyun Sonu" (357 milyon dolar) ve Yenilmezler ''Sonsuzluk Savaşı" (258 milyon dolar) tarafından geçildi. 

2002 yılındaki Tobey Maguire'ın başrolde oynadığı ilk Spider-Man filmi 100 milyon dolar geliri aşan ilk filmdi.

Hikaye, 2019'da "Evden Uzakta"nın kaldığı yerden, kötü Mysterio'nun Spider-Man'in gerçek kimliğini ifşa etmesi ile başlıyor. Peter Parker, bir başka Marvel karakteri Doctor Strange'in yardımı ile insanların kendisinin Spider-Man olduğunu unutması için büyük çaba gösteriyor.

Aralık 2019'dan bu yana hiçbir film 100 milyon dolarlık gelire ulaşamamıştı.