Ekonomi

Sözcü yazarından Erdoğan'ın 'çırak' söylemine: Yapılan işten bihaber AKP'li eski bakan ve milletvekillerini hatırlamamıza yol açıyor

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'na "Sen daha çıraksın. Kalfa dahi olamadın" söylemiyle sert çıkmıştı

16 Haziran 2022 09:37

Sözcü gazetesi yazarı Sepil Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a yönelik "çırak" söylemine ilişkin olarak "Erdoğan'ın 'Kalfa dahi olamadın'  çıkışı; yapılan işten bihaber AKP'li eski bakanlara, milletvekillerine ikram edilen yönetim kurulu üyeliklerini hatırlamamıza yol açıyor" dedi.

Yılmaz, Turan'ın TÜSİAD'da yeni bir isim olmadığına dikkat çekerek "İş dünyasında yer alan 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketi bünyesinde bulunduran çatı kuruluşu TÜRKONFED 2004 yılında kuruldu. Turan TÜSİAD liderliğinde kurulan TÜRKONFED'in, 2018-2022 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Birden çok sivil toplum kuruluşunda 'seçimle iş başına gelme' deneyimine sahip" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın

Ne olmuştu?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK) dış politika ve ekonomi hakkında hükümete yönelik eleştirilerde bulunmuştu. İsveç ve Finlandiya'nın devam eden NATO üyelik süreçlerine ilişkin "Terörden çok çekmiş, acılar yaşamış bir toplumun hassasiyetlerine dost ve müttefik ülkelerin daha fazla dikkat etmesini istemek elbette Türkiye'nin hakkıdır. Ancak en haklı olduğumuz konularda bile çıkarlarımızı korurken tercih edeceğimiz yöntem amaca varmamızı kolaylaştıracak şekilde formüle edilmelidir" demişti.

Turan'ın söz konusu söylemi Erdoğan'ı kızdırırken, Erdoğan partisinin grup toplantısından Turan'a yönelik olarak "Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi. Dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın. Kalfa dahi olamadın. Dün 1 bugün 2. Ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun?" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN: Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Turan'a: Sen daha çıraksın, haddini bil!