Medya

Sözcü yazarı Zeyrek: Erdoğan’ın Fox Haber’i hedef alması kullandığı ‘birkaç şehit’ ifadesini savunmakta zorlandığını gösteriyor 

26 Şubat 2020 07:52

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da birkaç tane şehidimiz var" ifadesini kullanmasından büyük ihtimalle kendisinin de rahatsız olduğunu öne sürdü. Zeyrek, "Cumhurbaşkanı'nın ifadesini ve o ifadeye gösterilen tepkileri anımsatması karşısında duraksaması, ardından Fox Haber'i hedef alması, kullandığı ifadeyi savunmakta zorlandığını gösteriyor." düşüncesini dile getirdi. 

Zeyrek, "Oysa Libya'da ya da İdlib'de yaşananları en iyi bilen Cumhurbaşkanı'dır. Haliyle bu konulardaki soruların da birinci muhatabıdır. Gazetecinin şehit sayısını, İdlib'de ve Libya'da yaşananları Cumhurbaşkanı'na sorması en doğal hakkıdır." ifadesini kullandı. 

Zeyrek, "Benzer şekilde, Oğuz Kaan Salıcı da CNN Türk muhabirinin sorusuna pekala yanıt verebilecekken, gazeteciyi hedef alarak Erdoğan'la aynı duruma düşmüştür. Bir bakanın iddialarını muhatabına sormak da gazetecinin hem hakkıdır hem görevidir. İster iktidarda, ister muhalefette olsun. Siyasetçiler, gazetecilerin kendileri için rahatsız edici gerçeklerin peşine düşmesini kabul etmek zorundalar. Sorulara verebilecekleri 'haklı cevaplar' varsa, yaptıklarının doğruluğuna güveniyorlarsa gazetecilerin yaptığı işten korkmalarına, sorduğu sorulardan rahatsız olmalarına gerek yoktur.Neticede gazetecilik birilerini rahatsız eden haberleri yapmak, soruları sormaktır." görüşünü savundu. 

Yazının devamı için tıklayın

Ne olmuştu?

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fox muhabirinin, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" sözlerine sert bir dille yanıt veren Erdoğan, "Fox, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın" ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, söz konusu haberleri doğrulayan bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Arkadaşlar bizim kendimize ait iki tane şehidimiz var" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Libya'da "birkaç tane asker"in şehit düştüğünü açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay'ın Trablus Limanı'nda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edilmişti. Ancak resmi kanallardan şehit haberlerine yönelik bir doğrulama gelmemişti.