Ekonomi

Sözcü yazarı Toker: Sabiha Gökçen güçlendirme ihalesi açıklanmalı

25 Temmuz 2022 08:35

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker,  "Yılan hikâyesine dönen Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist kapsamında olup daha önce çökmeler meydana geldiği belirtilen tünel için yapılan ihale tekrarlanmıştı. Sabiha Gökçen 2. pist kapsamındaki tünel güçlendirme ihalesini kim kazandı?"  diye sordu.

Toker yazısında, "Geçen hafta da bu ihalenin yargı iptal etmesine karşın yine 21/b usulüyle yapılarak tekrarlandığını, bu defa adı az bilinen bir firmanın kazandığını, bununla birlikte adı iyi bilinen firmaların işe başlamak üzere olduğunu anlattım. Yanı sıra geçen sene 800 milyon civarında ihale edilen tünel güçlendirme maliyetinin üç katını (yani 2.5 milyar TL) geçtiği bilgisine de yer verdim. Yazılarımı öteden beri yakından takip ettiğini bildiğim Mersin CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, yazımdan iki gün sonra ihaleyle ilgili tamamlayıcı bilgiler açıkladı. İyi oldu. Adını öğrenmekle birlikte, büyük gizlilik nedeniyle (artık niyeyse) doğrulatamadığım firmanın adı Teknomel olarak netleşmiş oldu." ifadesini kullandı. 

Toker şunları kaydetti:

"Dahası Başarır, bu firmanın “Demir Yumruk Operasyonu'nda nitelikli dolandırıcılıktan vergi kaçakçılığı, naylon fatura ve rüşvet gibi suçlardan dolayı el konulan şirketlerden biri olduğunu da” duyurdu. Sabiha Gökçen 2. pist kapsamındaki tünel güçlendirme ihalesini kim kazandı?"