Gündem

Sözcü yazarı Muratoğlu: Milletvekilinin birinin çıkıp benim vatan sevgimi ölçme cüretini göstermesinden rahatsızım

19 Haziran 2020 11:56

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, eski güreşçi ve Cumhurbaşkanı danışmanı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atanmasına ilişkin, "Sorun Hamza değil… Hamza olmasa yerine Murtaza gelecekti. Ne fark edecekti?" düşüncesini dile getirdi.  Muratoğlu, AKP milletvekili Tamer Dağlı Meclis konuşmasında Yerlikaya'nın atanmasına ilişkin, "Rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım" açıklamasını hatırlatarak, "Milletvekilinin birinin çıkıp benim vatan sevgimi ölçme cüretini göstermesinden rahatsızım" ifadesini kullandı. 

"Dağlı, 'Bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de vardır. Hamza Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır' sözlerini sarf etti. Yani? 'Eğer Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım' diyerek bitirdi. Ender bulunan bir değer kendisi… Olayı hemen çözdü, büyük resmi gördü." görüşünü savundu. 

Muratoğlu, "Yani; Hamza sporcudur. Bankaların sporla ilgili hizmetleri vardır. Öyleyse Hamza bankacıdır. Bu milattan önce 2.300 yıl önce yaşamış Aristo'nun mantığıdır. Vekil bey haklıdır! Nitekim benim de ehliyetim var. Araba kullanmak için gereklidir. Arabalar yollarda gider. Karayolları Genel Müdürlüğü yollardan sorumlu olan kurumdur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlıdır. Söyleyin Bakan Adil Karaismailoğlu'na, ufaktan toparlansın… Ehliyetimin olduğunu tekrar hatırlatmama gerek yok sanırım! Bu mantıkla yakında ulaştırma bakanıyım!"  değerlendirmesinde bulundu. 

Muratoğlu, "Zira sorun Hamza değil… Hamza olmasa yerine Murtaza gelecekti. Ne fark edecekti? Sahi Tamer Dağlı da eski bir bankacı… Neden o makama layık görülmedi? Güreşemediği için mi? Güvenilmediği için mi? Ekonomi alanında, bankacılık alanında ülkeye katacak ne tür bir bilgi ve birikimi var Hamza'nın? Oysa oraya bu işin okulunu okumuş, bilgisi, görgüsü olan birisini koymalısın. Bu sayede vatandaşın vergileri harcanırken güvenip, gece rahat uyuyacaksın. Hamza'dan rahatsız değilim, ülkeyi yöneten bu anlayıştan kaygılıyım. Milletvekilinin birinin çıkıp benim vatan sevgimi ölçme cüretini göstermesinden rahatsızım. Tam da bu sebeple ne yaparsan yap ülke ekonomisi düzelmez bu zihniyetle…" yorumunu yaptı.

Yazının devamı için tıklayın