Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu: Bu zamların kaçak içkiye iterek zarar verdiği insanların ve onların ailelerinin acısının bedelini kim ödeyecek?

“Halkımız kusura bakmasın, uykusu öyle ağır ki, çabalar yetersiz”

28 Mayıs 2022 08:02

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, alkol ve sigaraya gelen vergi zamlarını eleştirdi. “Yılbaşından bu yana alkolün vergisi yüzde 84.2, sigaranın vergisi yüzde 61 yükseldi. Son zamdan sonra 325 liralık rakıdaki vergi miktarı 239.235 liraya çıktı” hatırlatması yapan Muratoğlu, bu zamların insanları sahte alkole yönlendireceği öngörüsünde bulundu. Muratoğlu, “Bu zamların kaçak içkiye ittiği ve zarar verdiği insanların ve onların ailelerinin acısının bedelini kim ödeyecek?” diye sordu.

“Ya yaklaşık 150 bin kişinin ekmek yediği tekel bayileri… Onları insan yerine koyan yok ki! Nereden para kazanacaklar? Ne yiyecekler? Nasıl yaşayacaklar? Gece kulüpleri, eğlence mekanları… Sahi kimin malını satıyorlar? Hangisi satıcısının hakkını korumak için çıkıp iki çift laf etti? Bu haksızlıktır falan dedi mi? Suskunlukları çok acayip değil mi?” diyerek sitem eden Muratoğlu, devamında şunları kaydetti:

“Televizyonda şarap içilirken görüntüyü buzlatan zihniyet yönetiyor ülkeyi… En azından üretenleri, satanları şimdilik hapse tıkmıyorlar, ona da şükretmeli… Nefes aldırma, vergiyi bindir hatta yasakla… Halkımız kusura bakmasın, uykusu öyle ağır ki, çabalar yetersiz. Bilinçsizce ‘Muhalefet iyi çalışsaydı alkole böyle zam yapılmazdı’ diyecekler. Hayırlı işler!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.