Gündem

Sözcü davasında 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası alan Necati Doğru: Bizi iktidarın uşağı olamadığımız için “Fetullahçı” lekesiyle damgalamak istediler

28 Aralık 2019 08:20

Sözcü gazetesine ve yazarlarına “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan davada 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verilen Necati Doğru, bugünkü yazısında, "Bizi iktidarın uşağı olamadığımız için 'Fetullahçı' lekesiyle damgalamak istediler" diye yazdı.

Mahkeme, Yazar Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay 15 gün, yazar Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay 15 gün, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni  Mustafa Çetin'e 3 yıl 4 ay, Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'a 3 yıl 4 ay, sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı'a 2 yıl 1 ay, muhabir Gökmen Ulu'ya 2 yıl 1 ay, muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası vermişti. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrılırken, Mediha Olgun beraat etmişti.

Sözcü yazarı Doğru, planladığı ancak mahkemede hepsini söylemediği son sözünü bugünkü köşesinde şöyle aktardı:

Oysa evde “son sözümün diğer yarısı olarak” şu cümleleri söylemeyi kafama koymuştum. Sayın yargıçlar!

7 celsedir buraya geliyorum. Sizi gözlemliyorum. Çok genç 30-35 yaşında insanlarsınız. Evlisiniz. Kız ve oğlan çocuklarınız var. Çocuklarınız büyüyecekler. Üniversite okuyacaklar. Ola ki… Sizin çocuklarınızdan biri hukuk fakültesini bitirdi. Doktora yapmaya karar verdi. Ve doktora konusunu da “Türk Ceza Mahkemelerinde yargılanan gazeteciler” diye seçti. Ve şimdi 7 celsedir görüşülmekte olan “Necati Doğru bilerek ve isteyerek FETÖ'ye yardımcı oldu” davasının kayıtlarını inceledi. Ve bu dosyalarda Necati Doğru'yu ve diğer arkadaşlarını suçlu bulacak hiçbir somut belgeye, bilgiye, kanıta rastlayamadı.

Sayın Yargıçlar! Son sözüm şudur:

Kararınızı yarın çocuklarınızdan utanmayacak şekilde verin…