Gündem

Sözcü davasında 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası alan Emin Çölaşan: Bu cezalar bizim göğüslerimize takılan şeref madalyalarıdır

28 Aralık 2019 08:13

Sözcü gazetesine ve yazarlarına “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan davada 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verilen Emin Çölaşan, bugünkü yazısında, "Bu cezalar bizim göğüslerimize takılan şeref madalyalarıdır" diye yazdı.

Mahkeme, Yazar Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay 15 gün, yazar Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay 15 gün, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni  Mustafa Çetin'e 3 yıl 4 ay, Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'a 3 yıl 4 ay, sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı'a 2 yıl 1 ay, muhabir Gökmen Ulu'ya 2 yıl 1 ay, muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası vermişti. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrılırken, Mediha Olgun beraat etmişti.

TIKLAYIN - Sözcü gazetesi davasında karar: 7 kişiye hapis cezası

Çölaşan, davayı kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti:

"İçi tümüyle boş bir dava… Dosyada hakkımızda FETÖ'cü olduğumuza ilişkin herhangi bir belge var mı? Yok! Aleyhimize tanıklık yapan bir tek Allah kulu var mı? Yok! Peki bizim örgüt mensuplarıyla yapmış olduğumuz telefon görüşmeleri ve haberleşmeler, dernek ve vakıflarına üyeliğimiz, Bank Asya'da paramız vesairemiz var mı? Araştırdılar ama o da yok! Eee, o zaman biz nasıl, hangi belgelerle, hangi tanık ifadeleriyle FETÖ'cü olduk? Yanıt yok!"

"Bu karar bizim için hem şeref madalyası, hem de üzerimize sürülmek istenen kara bir lekedir. Atılmak istenen bu çamur bizim üzerimize yapışmaz. Benim ömrüm yıllarca bunlarla mücadele etmekle geçti. Hem Fetullah, hem de PKK ile… Ve şimdi “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla hapis cezası almış bulunuyorum. İnanılır gibi değildir… Bu gibi cezalar bizim inancımızı törpülemez. Bizi korkutamaz. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yoludur."