Gündem

Soylu: Murat Karayılan beni beğenmiyor

"Böyle İçişleri Bakanı mı olur? diyor"

07 Haziran 2019 09:45

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın kendisi hakkında bazı konuşmalar yaptığını söylerken, "Murat Karayılan'ın benim için söylediklerini dinlediniz mi? Beni beğenmiyor. 'Böyle İçişleri Bakanı mı olur?' diyor" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Of-Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kültür Derneği’nin bayramlaşma programına katıldı.

Burada konuşan Soylu, KCK'nın Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın kendisi hakkında konuşmalarını hatırlatarak, "Murat Karayılan'ın benim için söylediklerini dinlediniz mi? Beni beğenmiyor. 'Böyle İçişleri Bakanı mı olur?' diyor" dedi. 

Soylu, kendisinin seçim çalışmalarına katıldığı için eleştirdiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul bizim medeniyetimizin zenginliğidir. Bana ne söylerse söylesin, ne ortaya koyarsa koysun, değil mi PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri burada, ben 23 Haziran'a burada canım çıkana kadar çalışacağım. Bir kişi, bir kişi Allah'ın izniyle. Bu kadar açık ve net. İnşallah Allah bizi mahcup etmez. Burada milletimizle beraber büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bu anlayışı, inşallah 23 Haziran'dan sonra Türkiye'de oynamaya çalışacakları oyuna müsaade etmeyecekleri bir sonuç olur. Duamız budur. Bizim değerlerimizi aşağılayanlar İstanbul'u hak etmiyorlar. 23 Haziran'da, bunlara bir daha oya göz koyamayacak şekilde işi bitirmemiz lazım."