Gündem

Soylu'dan Rabia Naz açıklaması: Babanın iddialarını kanıtlayacak en ufak bulguya rastlamadık

14 Kasım 2019 22:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eynesil’de 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin Giresun Eynesil’de TBMM komisyonu çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun, belgesel yönetmeni Kazım Kızıl, KHK TV gönüllü muhabiri Tuğba Demir ve Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Soylu Twitter’dan şu mesajları paylaştı:

"Yaptığı açıklama üzerine Cüneyt Özdemir’i aradım. TBMM Araştırma Komisyonu’nun ismi kullanılıp kandırılarak olay yerine getirilen müştekinin tehdit, şiddet görerek, zorla alıkonularak ifadesinden vazgeçirilmeye çalışıldığı iddiasına devletin kayıtsız kalamayacağını ve gereğinin yerine getirilmesinin hukuk devletinin görevi olduğunu söyledim.

Aylardan beri bu meseleyi takip ediyorum.

Kimse bu meseleye korkudan girmek istemiyor. Girenleri de sosyal medyada ya marjinaller ya da yüreği acıyanlar tepkiyle susturuyorlar.

Gördüğüm şudur; Yargı emniyet adli tıp herkes görevini yapıyor.

Buradan çıkarılmak istenen hedeflenen sonuç şudur; Rabia Naz kızımız üzerinden yargı, emniyet, tüm kurumlar birileri tarafından felç edilmek isteniyor.

Söyledim tekrar söylüyorum.

Bugüne kadar babanın iddialarını kanıtlayacak en ufak bulguya rastlamadık.

Bu meseleyi kapatabilecek Türkiye’de bir güç yok.

Böyle bir vicdan da yok.

Bu konu sosyal medyanın malzemesi değil adaletin işidir.

Şaban Vatan şahsıma da defalarca hakaret etmesine rağmen hep acısına, yaşadıklarına yordum.

Ancak son olay araştırılması, irdelenmesi gereken başka bir boyuta taşındı.

Kimsenin kendisini hakim savcı yerine koyup başkasının kişilik haklarını ihlal etmeye, zorla alıkoymaya, ifadesini değiştirmesi için tehdit etmeye ve işkence yapmaya hakkı yoktur.

Hukuk doğrusunu yapmaktadır.”

Cüneyt Özdemir “Soylu ile konuştum” demişti

Gazeteci Cüneyt Özdemir şu Tweet’i paylaşmıştı:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı. Rabia Naz cinayeti ile ilgili konuştuk. ‘Türkiye’de hiçbir GÜÇ bunu kapatamaz’ dedi. Kendisine yaşananların ‘hayatın akışına’ uygun olmadığını söyledim. ‘An be an takibindeyim’ dedi. Umut vericiydi.. Gazeteciler ve baba umarım serbest kalır!