Gündem

Soylu’dan “polise yumruk” tepkisi: Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır

"Arkadaşlara talimat verdim..."

14 Haziran 2022 13:28

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadıköy'de düzenlenen Gemlik yürüyüşü için "Duran Kalkan talimat verdi" dedi. Soylu, polise yumruk attığı belirtilen DBP'li Salihe Aydeniz’e de tepki gösterdi; “Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır” diye konuştu.

Soylu, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Bunu da açık söylüyorum. Duran Kalkan'ın talimatıyla harekete geçen milletvekilleri çiğiliklerini, yozluklarını, aşağılıklarını bu millete yansıtmayı, biz temizlemeden terörle mücadele sona ermeyecektir. Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır. Ve ifade etmek istiyorum. Duran Kalkan talimat verdi. Tam bir aydır HDP denilen PKK'nın siyasi uzantısı acaba biz Gemlik'te sözde tecride karşı nasıl Apo'ya yönelik bir destek yürüyüşü yapabileceğiz anlayışında.

Arkadaşlara talimat verdim. Terörist cenazesinde hangi muameleyi bu milletvekillerine yapıp onları terörist cenazesine sokmuyorsanız bir çocuk katilinin terörist başının ve bir caninin Gemlik'te sözde bütün Türkiye'den getirip yürüyüşüne de aynı şekilde müsaade etmeyeceksiniz.”

Bakan Soylu, Jandarma Teşkilatı’nın 183’üncü kuruluş yıl dönümü kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul etti.  Bakan Soylu, Jandarma Teşkilatının yıl dönümünü kutlayarak Türk Jandarmasının dünyada emsalinin bulunmadığını ifade etti.

Soylu, Türkiye’nin güvenlik sorumluluğu ve güvenlik maliyetinin hiçbir ülkede olmadığını vurgulayarak "Bugün dünyanın diken üstünde durduğu, krizler yaşadığı ve ne yapacağını bilmez bir hale geldiği pek çok güvenlik başlığında hem teyakkuzda hem tetikte hem de takipteyiz. Ve bu ülke, bu millet ve bu devlet bütün kurumlarıyla bu sorunlarının altından kalkmaktadır. Allah hepsinden bu vatan evlatlarından aziz milletimizden razı olsun. Afrin'e bu ülkenin Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden tezkere alıp, tekrar göreve devam etme arzusunu ortaya koymak istediğinde bu ülkenin ana muhalefet partisi 'siz buraya gidemezsiniz' dedi. Size son gelişmeyi söyleyeyim; şu anda Afrin'de Amanoslar'a sızmak isteyen teröristleri silahlarıyla beraber arkadaşlarımız ele geçirdi. Peki Afrin'de jandarma olmasa, polis olmasa, bu teröristler Amanoslar'a sızar mı? Sızar" diye konuştu.

“Tüm kırıntıları temizlenmeden mücadele bitmeyecek”

Bakan Soylu, ülkeden terör silininceye kadar mücadelenin süreceğine dikkat çekerek, "Bu terör örgütleri tek mermi atmasalar dahi varlıkları tamamen bitmeden, tüm kırıntıları temizlenmeden bu mücadele sona ermeyecektir. Duran Kalkan'ın talimatıyla harekete geçen milletvekilleri; çiğliklerini, yozluklarını, aşağılıklarını bu millete yansıtmayı biz temizlemeden terörle mücadele sona ermeyecektir. Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır. Ve ifade etmek istiyorum; Duran Kalkan talimat verdi. Tam bir aydır HDP denilen PKK'nın siyasi uzantısı 'acaba biz Gemlik'te sözde tecride karşı nasıl Apo'ya yönelik bir destek yürüyüşü yapabileceğiz' anlayışındadır. Arkadaşlara talimat verdim; terörist cenazesinde hangi muameleyi bu milletvekillerine yapıp, onları terörist cenazesine sokmuyorsanız; bir çocuk katilinin, terörist başının ve bir caninin Gemlik'te sözde bütün Türkiye'den getirip, yürüyüşüne de aynı şekilde müsaade etmeyeceksiniz" diye konuştu.


TIKLAYIN - Şentop'tan DBP'li Salihe Aydeniz açıklaması: Dokunulmazlığının kaldırılması, ceza verilmesi gerekir