Spor

Sofiane Feghouli'den Fatih Terim'e gönderme: O şampiyonluğu Tudor sayesinde kazandık

06 Temmuz 2022 13:16

Sofiane Feghouli, Marsilya'nın yeni teknik direktörü Igor Tudor'un çok iyi bir antrenör olduğunu söyledi. Feghouli, Galatasaray'ın 2017/18 sezonundaki şampiyonluğuyla ilgili, "Sezon sonunda elde edilen şampiyonluk, Tudor'un transfer ettiği oyuncularla ve yaptırdığı antrenmanlarla geldi." dedi.

Sofiane Feghouli, So Foot'a açıklamalarda bulundu.

Cezayirli oyuncu, eski antrenörü Igor Tudor'la ilgili, "O çok iyi bir antrenör. Sürekli çalışıyor. Daha iyi olmak istiyor ve kaybetmekten nefret ediyor. Oyuncularla ilişkilerinden hassastı. Antrenmanlarda çok fazla koşuyorduk ve 7-8 kilometreye ulaşıyorduk. Bu çok yüksek bir rakamdı ancak maçlarda daha baskılı oynayabiliyorduk. Bu bir avantajdı." açıklamasında bulundu.

Marsilya'nın Igor Tudor'la anlaşarak çok iyi bir hamle yaptığını söyleyen Feghouli, "Kimseye ayrım yapmadan aynı şekilde hitap ediyordu ve şakacıydı. Son 5 yılda gerçekten iyi bir deneyim kazandı ve Marsilya çok doğru bir hamle yaptı. Tudor bir liderdi. Bazı Türk oyuncular alışkın olmadıkları için zaman zaman antrenmanlarda zorlanıyorlardı. Oynamadığın zaman bu antrenmanlara dayanmak zor oluyor. Tudor, antrenmanda pes eden oyuncuları görmek istemiyordu." dedi.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan 2017/18 sezonuyla ilgili ise 32 yaşındaki oyuncu şunları söyledi, "Tudor'un ayrılışını anlamadık. Aralık ayının başıydı ve liderin 3 puan gerisindeydik. Bazı taraftarlar ona tepki gösteriyordu ve yönetim kamuoyunu dinlemek zorunda kaldı. Birkaç oyuncu da ondan memnun değildi. Bu da onun ayrılmasına neden oldu. Sezon sonunda elde edilen şampiyonluk, Tudor'un transfer ettiği oyuncular ve yaptırdığı antrenmanlarla geldi."

Aralık 2017'de Tudor ile yollar ayrıldıktan sonra yerine Fatih Terim gelmiş, ve Galatasaray o yıl şampiyonluğa ulaşmıştı.