Gündem

Sivas Valisi'nden polislere: Cemaat ve tarikatlara bağlı olmayın

23 Haziran 2022 13:42

 Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, polislere seslenerek, "Cemaat ve tarikatlara bağlı olmayın" dedi.

Sivas Polis Meslek Eğitimi Merkezi 27. Dönem POMEM öğrencileri dün düzenlenen törenle mezun oldu.   Törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Sivas Polis Meslek Eğitimi Müdürü Kadir Yırtar ve aileler katıldı.

“Cemaat ve tarikatlara bağlı olmayın”

Şimşek, “Sevgili gençler. Bugün sizler çok şerefli bir mesleğe, devletimiz adeta vitrini olan çok önemli bir kuruma ilk adımlarımızı atıyorsunuz. Bu bilinçle ve Emniyet Teşkilatımızın köklü kurumsal kültürü doğrultusunda gerekli eğitimlerinizi aldınız ve polis olmaya hak kazandınız. Aldığınız eğitimler doğrultusunda ve bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, Meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum. Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata bağlı olmayın. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alın." dedi. 

Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Unutmayınız ki zalime merhamet, mazluma ihanettir. Size sığınanlara kapınızı, kucağınızı ve kalbinizi daima açık tutun. Aklınızdan çıkarmayın ki bu teşkilat, Gaffar Okkan, Fethi Sekin gibi kahramanları yetiştirmiş bir teşkilattır. İşte her biriniz sizden önce canları pahasına mücadele eden kahraman polislerimiz gibi, isimlerini geleceğe altın harflerle kazıyacak birer kahraman olmak için yemin bugün yemin ediyorsunuz." (İHA)