Gündem

Şişli Belediyesi'nden atıklarla puan toplayarak alışveriş yapmayı sağlayan uygulama: Şişli Kart

21 Temmuz 2020 19:00

İstanbul'da Şişli Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Şişli Kart' ile, evindeki çöpleri, kağıt-cam-plastik olarak ayıran ve kapısına gelen belediye görevlisine verenler, Şişli Kart'a puan toplayıp, ay sonunda mahallesindeki esnaftan alışveriş yapabilecek.

Yeniçağ’dan Sümeyra Kırca’ya konuşan İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şimdiye kadar yapılmamış bir uygulamayla her vatandaşın çöpten para kazanacağını vurgulayarak, "Komşularımıza 'Şişli Kart' vereceğiz. Önceden ekiplerimiz evleri tek tek gezecek, bilinçlendirme broşürü dağıtacağız. Evlerdeki çöpleri, plastikleri, kağıtları ayrı ayrı poşetler ve kapıya gelen belediye görevlisine verirse, atığın ağırlığına göre Şişli Kart'a para yatıracağız. Bu şekilde isterse mahallesindeki esnaftan alışveriş yapabilir, isterse bölgede öğrencilere burs vermeyi planlıyoruz, bu paranın bir kısmını bursa aktarabilir'' dedi.

Şişli Kart'a ayrıca gıda bankacılığı hizmeti de tanımlanacak. Kartına belirli tarihlerde sistem tarafından para-puan yüklenen ihtiyaç sahibi vatandaş, gıda, hijyenik malzemeler, giysi, yakacak, ev eşyası gibi ihtiyaçlarını anlaşmalı mağazalardan satın alabilecek.