Spor

Sir Jim Ratcliffe, Manchester United'a talip oldu

18 Ağustos 2022 19:13

İngiltere'nin en zengin iş insanı olan ve 'Sir' unvanına sahip Sir Jim Ratcliffe, dünyaca ünlü kulübü satın almak için girişimlere başladı.

İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Manchester United'da çalkantılı günler sürüyor. Kulübün sahibi Glazer ailesinin taraftarlar tarafından yoğun tepki görmesinin üzerine sürpriz bir isim kulübe talip oldu

İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe'in, Manchester United'ı satın almak için talip olduğu ve kulübün kontrolünü Glazer ailesinden almak istediği belirtilirken, İngiliz milyarderin dünyaca ünlü şirketi Ineos'un sözcüsü konuya açıklık getirdi. Sözcü, Ratcliffe'in kulüp sahibi Glazer ailesi görüşme isteğini doğrularken, "Eğer Manchester United gerçekten satılıksa, Jim Ratcliffe ciddi bir potansiyel talip olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ineos şirketi, basında çıkan 'Glazer ailesi Manchester United hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor' haberlerinin kendi fikirlerine uymadığını belirtirken, Jim Ratcliffe'ın yaptığı yatırımlarda kontrolün tamamen kendisinde olmasını tercih ettiğini belirtti. Bu konu hakkında da açıklama yapan Ineos sözcüsü, "Eğer böyle bir yatırım mümkünse, görüşmelerimizi uzun süreli sahiplik üzerinden yapmayı tercih ederiz" sözlerini sarf etti.

"Değişim iyi gelecektir"

Değişimin Manchester United'a iyi gelebileceğini söyleyen sözcü, "Bu, ne kadar para harcanacağı veya harcanmayacağı ile ilgili bir durum değil. Jim Ratcliffe, kulüp için neler yapılabileceği üzerine düşünüyor ve bu kulübün şehir için ne anlama geldiğini de çok iyi biliyor. Değişim için doğru zaman gelmiş gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda bir Manchester United taraftarı olan Jim Ratcliffe, önceki aylarda satışa çıkarılan Chelsea'ye de talip olmuştu. Ratcliffe ayrıca Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice'in de sahipliğini elinde bulunduruyor.