Dünya

Singapur'dan şeker içerikli ürünlere reklam yasağı kararı

Güneydoğu Asya ülkelerinde kişilerin yüksek oranda şeker tüketmesinin bu kararın alınmasına neden olduğu belirtildi

10 Ekim 2019 20:10

Singapur Sağlık Bakanlığı, ülkedeki yüksek şeker içerikli ürünlerin reklamını yasaklayacak ilk ülke olmaya hazırlandıklarını açıkladı.
 
Web Tekno'nun haberine göre, Singapur, kişi başına şeker tüketiminin en fazla olduğu ülkeler sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Singapur Sağlık Bakanlığı, bu yüksek tüketim oranını düşürmek için yüksek miktarda şeker barındıran paketlenmiş içeceklerin reklamlarını yasaklamayı planlıyor.
 
Singapur Sağlık Bakanı Edwin Tong, yaptığı açıklamada orta veya yüksek şekerli içeceklerin reklamlarının yasaklanmasının yanı sıra paketli gıdaların önünde sağlıksız olduğunu belirten etiketlerin de olması gerektiğini açıkladı. 

Straits Times gazetesi ise yeni önlemlerin zamanlamasının ve tam olarak hangi ürünleri etkileyeceğinin gelecek yıl açıklanacağını belirtti. Gazete, kapsamın belirlenmesinin ardından uygulamanın 1 ile 4 yıl arasında uygulanacağını yazdı. 

Bloomberg Intelligence tarafından yapılan açıklamada Singapur ve Malezya dahil olmak üzere Güneydoğu Asya ülkelerindeki insanların dünyadaki en yüksek kişi başına düşen şeker tüketimine sahip olduğu belirtildi. Bu yüksek kişisel şeker tüketimi aynı zamanda diyabet, obezite gibi sağlık sorunlarının artmasına etki ettiği biliniyor.