Kültür-Sanat

Sezen Aksu Kültür Servisi’ne açtığı telif davasını kaybetti: “Özür bekliyoruz”

01 Haziran 2022 17:45

Sezen Aksu, "Demo" albümünü haberleştirip, "Begonvil" şarkısının YouTube yönlendirmesini paylaşan Kültür Servisi sitesine açtığı telif davasını kaybetti.

Sezen Aksu'nun sahibi olduğu yapım şirketi SN Müzik'in, internet gazetesi Kültür Servisi'ne açtığı davanın beşinci duruşması dün Çağlayan'da 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Son duruşmada savcının beraat istediği Kültür Servisi, bugün görülen davayla beraat etti.

Kültür Servisi’nin Sezen Aksu ile ilgili bir habere Aksu’nun YouTube kanalında yayınlanmış olan bir video klibini 'embed' olarak eklemesi nedeniyle telif talebinde bulunan Aksu’nun avukatları, talepleri reddedilince dava yoluna gitmiş, ilk duruşmada Kültür Servisi bilirkişi raporu istemişti.

“Hiç açılmaması gereken dava nihayet sona erdi”

Kültür Servisi kurucusu gazeteci Aslı Uluşahin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Beraat ettik! Hiç açılmaması gereken dava nihayet sona erdi. Şimdi Sezen Aksu'dan aleni özür bekliyoruz! Bu dava onun adına açıldı, bir yıl boyunca da arkasında durdu. Bir kültür gazetesini 'sanatçının manevi ve mali haklarına tecavüz'le suçlayıp sonra kenara çekilemezsiniz" ifadelerini kullandı.