Magazin

Şevval Sam'dan Musa Orhan'ın tahliyesine tepki: Kadınlar ve çocuklar güvende değilsiniz!

27 Ağustos 2020 11:44

Batman’da yaşayan 18 yaşındaki İpek Er'e yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Kararın ardından sanat camiasından tepki sesleri yükseldi. En çarpıcı tepkilerden biri de sanatçı Şevval Sam'dan geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin'in vahşice katledilmesinden sonra Türkiye'nin pek çok noktasında kadın örgütleri eylemler yapmıştı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Paltformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde düzenlenen eylemde oyuncu Şevval Sam'da destek vermişti. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için eyleme katılan Sam, sık sık bu konuda görüşlerini dile getirmeyi sürdürüyor.

Kadına şiddet, cinayet, tecavüz ve taciz konularında sert bir tavır alan Şevval Sam, Musa Orhan'ın tahliye kararının açıklamasının ardından sosyal medyadan ateş püskürdü. Özellikle kadınlara ve çocuklara kendilerini korumaları için dövüş sporlarını tavsiye etti.

"Güvende değilsiniz!"

Ünlü oyuncu ve şarkıcı Şevval Sam Musa Orhan'ın tahliye edilmesinin ardından sosyal medyada çarpıcı açıklamalar yaptı. Sam, “Bana bir şey olmaz dedi ve haklı çıktı! Bu ülkede tecavüzcüye bu cümleyi kurduran ve bunu uygulayan her karar mercii tecavüzdür! Kadınlar ve çocuklar güvende değilsiniz! Dövüş sporları öğrenin! Kendinizden başka kimse yok sizi koruyacak bu illetten!” notunu ekledi.

TIKLAYIN - 7 gün tutuklu kalan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tahliyesine tepkiler: Kim koruyor, arkasında kim var?

TIKLAYIN - İçişleri Bakanlığı'ndan tahliye edilen Musa Orhan'a ilişkin açıklama: Yasal süreçler, kanunun öngördüğü çerçevede devam ediyor

TIKLAYIN - İpek Er'in babasından Musa Orhan'ın tahliyesine tepki: Daha ne kadar delil lazım?

TIKLAYIN - ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi; başsavcılığın, itirazı reddedildi