Gündem

Sevilay Yılman: Yerli turist ağırlayan beldelerdeki esnafı bu yaz büyük sıkıntı bekliyor

Metropoll Araştırma, ülkenin yüzde 70'inin tatile gidemeyeceğini ortaya koymuştu

22 Haziran 2022 10:11

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Türkiye'de yaşayan her 100 kişiden 70'inin bu yıl tatil planı yapamadığını ortaya koyan artıştırmasına vurgu yaparak, "Her şeyde olduğu gibi artan fiyatlar yani aşırı pahalılık maalesef yerli turizme de büyük darbe vurdu" dedi. 

Yılman, "Evet yabancı turizme hizmet veren Antalya ve çevresi için bu durum bir sorun değil ama Bodrum başta olmak üzere genellikle yerli turist ağırlayan beldelerdeki esnafı bu yaz büyük sıkıntı bekliyor. Allah hepsine sabır ve güç versin. İnşallah yanılırım ama galiba bu yaz işleri pek kolay olacak gibi görünmüyor" ifadesini kullandı. 

Yılman ABD'de de benzer araştırma yapıldığını aktarırken, ABD'lilerin yarısının tatil planı yapacağı sonucunu aktardı ve "Hani ekranlarda kim ülkedeki enflasyondan, pahalılıktan şikayet ederse onları çürütmek için; 'Ama canım lütfennnn! Bu enflasyon küresel bir sorun! Amerika gibi süper bir güç bile bu yüzden çok zor günler geçiriyor' diye kendini paralayan bir ekip var ya. Bizim tatil meseleleri masaya yatırıldığı anda yine savunmaya geçerken; 'E bakın Amerikalılar da tatile çıkmakta zorlanıyor canımmm' diyerek bir hataya düşmesinler diye özellikle onların dikkatine sunuyorum bu bilgiyi" dedi. 

TIKLAYIN - Tatil hayal oldu; Türkiye'de halkın yüzde 70'i tatil yapamayacak