Kültür-Sanat

Seslendirme sanatçılarından performans bedeli konusunda hak arayışı: #sesimizhakkımızdır

Hakkını arayan sanatçılar, yürütülecek olan müzakere süreci için Oyuncular Sendikası'nı yetkilendirdi

18 Aralık 2019 21:21

Seslendirme sanatçıları, seslendirdikleri eserlerle ilgili olarak dijital yayın platformlarındaki performans bedeli ve hak devirlerinin ücretlendirmesi konusunda yaşadıkları sorunun çözümü için Oyuncular Sendikası’nın çağrısı ile bir araya geldi.

BirGün'ün haberine göre, Levent Kültür Sanat Merkezi’nde buluşan yaklaşık 130 seslendirme sanatçısı; seslendirdikleri eserlerin hak devirleri hakkında bugüne kadar, iş kaybı kaygısıyla bedelsiz olarak yaptıkları söz konusu devirlerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de adaletli şekilde ücretlendirilmesi için harekete geçti ve Oyuncular Sendikası’nı stüdyolar ile yürütülecek olan müzakerelerde yetkilendirdi.

Kısa sürede çok sayıda seslendirme sanatçısının desteği ile örgütlenen kampanya yaklaşık 400 imzaya ulaşırken, büyümeye de devam ediyor.

Sektördeki uyuşmazlığın çözüme kavuşması için seslendirme stüdyolarına toplu müzakere çağrısında bulunan Oyuncular Sendikası'nın #sesimizhakkımızdır etiketiyle ve seslendirme sanatçıları ile birlikte başlattığı kampanya toplumun çeşitli kesimlerinden de destek buldu.

Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu toplantıda yaptığı konuşmada; yayıncı kuruluşlar, seslendirme stüdyoları ve aracı şirketler ile yapılacak görüşmeler sonucunda söz konusu çözümsüzlüğün giderileceğine olan inancının tam olduğunu belirtti. Seslendirme sanatçılarının dijital platformlarda yapılan seslendirmeler için çalışma koşulları ve ücretlendirmeyle ilgili taleplerini içeren teklifi seslendirme stüdyolarına sunarak müzakere çağrısında bulunan Oyuncular Sendikası, söz konusu teklifin, taraflar arasındaki 'iş barışının tesisi' için önemli olduğunu vurguladı.