Magazin

Serenay Sarıkaya: Son üç oyundur serumlarla ayakta duruyorum

"O sahne tozu damarlarıma girdi bir kere"

04 Mart 2019 08:47

Alice Müzikali için yoğun bir tempoda çalışan oyuncu Serenay Sarıkaya, hastanelik oldu. Hastane odasında bir fotoğraf paylaşan Sarıkaya, "Son üç oyundur serumlarla ayakta zor duruyor, bazen kaldırabileceğimden fazla stres ve gerginlik yaşıyorum. Kolay değil yıllardır içinde bulunduğum televizyon, sinema oyunculuğundan çok farklı bir şey bu sahne. Alıştığımın çok dışında bir tempo" ifadelerini kullanarak, hayatında ilk kez bu kadar zorlandığını fakat yine de keyif aldığını söyledi. 

Serenay Sarıkaya'nın paylaştığı fotoğrafa yazdığı yazı şöyle: 

“Bunu buraya koymak istedim, çünkü hatırlamak istedim. İçinde olduğum bu yeni dünyanın bana yaşattığı her şey, iyi veya kötü tecrübe benim için… Son üç oyundur serumlarla ayakta zor duruyor, bazen kaldırabileceğimden fazla stres ve gerginlik yaşıyorum. Kolay değil yıllardır içinde bulunduğum televizyon, sinema oyunculuğundan çok farklı bir şey bu sahne. Alıştığımın çok dışında bir tempo. Sahnenin başka kuralları var. Bir gün kalkıyorsun sesim tamamen gitmiş mesala. "Hastayım, gelemiyorum "diyemiyorsun… " Hasta nasıl olabilirsin ya,nasıl dikkat etmezsin kendine,ilk defa çıktığın nasıl da belli işte" diye kızıyorsun bir de üstelik" Sahneye çıkamamak korkutmaya başlıyor seni. (Bir de tiz notalara çıkamamak) Kendini daha çok dinlemeye, kendine daha iyi bakmaya başlıyorsun...

Hayatımda ilk defa bu kadar zorlanıyorum ama garip bir keyifte var işin içinde... Adrenalin... Her meslek zor elbette ama sahneye çıkmak, her seferinde yeni, organik, canlı bir performans ortaya koymak ne zormuş arkadaş... Bilmezdim bir gün bu kadar severek yapacağımı... Tüm sahneye gönül vermiş ustalara, arkadaşlarıma selam olsun... O "sahne tozu" damarlarıma girdi bir kere..."