Spor

Şenol Güneş: Herkese kapımız açık ama bu her oyuncuyu alacağımız anlamına gelmez

10 Kasım 2020 16:19

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın akşam Hırvatistan ile oynanacak karşılaşma öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güneş, Caner Erkin'in tekrar milli takıma çağrılması ile konuşulan isimlerin sorulması üzerine, "Herkese kapımız açık ama bu her oyuncuyu alacağımız anlamına gelmez" dedi.

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

Hırvatistan güçlü bir takım ama bu biraz hazırlık maçı olacak. Uluslar Ligi'nden çıkabilmemiz için Macaristan ve Rusya maçlarını kazanmamız gerekiyor.

Oyuncularımız, kendi durumlarını görebilmeleri için ciddi bir rakiple oynama şansına sahipler. Bu yüzden böyle güçlü bir rakip seçtik.

Avrupa Şampiyonası öncesi hem kendimizi görmek, hem kazanmak istiyoruz. Hazırlık maçlarında rakiplerimizi ona göre seçiyoruz. Hırvatistan, Almanya, yakın zamanda Belçika ile görüşebiliriz, istekleri var.

Gökhan Gönül de bizim için çok önemli bir futbolcu. Gökhan da Türkiye'nin bir evladı. Herkese kapımız açık ve bu her oyuncuyu her şekilde alacağımız anlamına gelmez. Herkesin içine sinen doğru işler yapacağız.

Altay, zaten bildiğimiz bir oyuncu. Ümit Milli Takım'da daha çok oynamasını istiyordum ama Gökhan'ın rahatsızlığı olunca kendisini çağırdık. Hırvatistan maçına Mert ile başlamayacağız, Uğurcan ile başlayacağız ve duruma göre de Altay'a şans verebiliriz.

Çağrılan oyuncular içerisinde sakatlığı bulunan isimler var, ona göre değerlendireceğiz. Çağlar'ın oynaması zor, Burak'ın ve Kenan'ın hafif sakatlıkları var. Cenk oynamaya başladı, onu değerlendirebiliriz."