Politika

Selvi: Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiridir ama halkımız bu kadar sıkıntıdayken maaş artışı istemiyorum derse ne olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı ek bütçeyle birlikte 41 bin lira aratacak

23 Haziran 2022 07:31

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ek bütçe teklifinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın maaşı üzerinden "algı operasyonu" yürütüldüğünü savundu. 

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk 6 ayda maaşına zam istememişti. Erdoğan’ın yüzde 20.2’lik artışını gündeme getiren Kılıçdaroğlu yılbaşında yapılan yüzde 30.95 oranından artıştan yararlandı. Şimdi yüzde 40.5 oranındaki artıştan da yararlanacak. Böylece Kılıçdaroğlu’nun maaşı kümülatif olarak yüzde 83 oranında artacak. Kılıçdaroğlu kendi maaşına yapılacak olan yüzde 83 oranındaki artışa ve 80 bin lirayı aşkın gelire neden itiraz etmiyor?

Cumhurbaşkanlığı maaş için yapılmaz. Ama eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, Meclis başkanı ve eski milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nın maaşında yapılacak artışa göre zam alıyorlar. Eğer Cumhurbaşkanı maaşıma artış istemiyorum derse emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanlarının aileleri ve Meclis başkanı bundan etkilenecek. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan bundan vazgeçer mi? Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiridir. Ama halkımız bu kadar sıkıntıdayken maaş artışı istemiyorum derse ne olur? 2022 başında yaptığı gibi..."