Politika

Selvi: Başka ülkelere kaçmak için bilet almak yerine kendi ülkemizden mezar yeri almayı tercih ederiz

"15 Temmuz’da yapılan tekliflere rağmen kaçmayan Erdoğan şimdi niye kaçacakmış?"

26 Mayıs 2022 08:51

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesinin ABD'de paravan bir vakfa TÜRGEV ve Ensar aracılığı ile 1 milyar lira aktardığını ve kaçacağını iddia etmesine tepki gösterdi. 

Selvi, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz’da yapılan tekliflere rağmen kaçmayan Erdoğan şimdi niye kaçacakmış? Hem de kafa tuttuğu ABD’ye kaçacakmış. Kılıçdaroğlu, kendince siyasi ‘James Bond’luk yapıyor ama kendini komik durumlara düşürüyor. İnsanlar, ‘Bu adam mı ülkeyi yönetecek, bu adam mı cumhurbaşkanı olacak?’ diye düşünüyor.

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bizlerin ikinci bir vatanı yok. ‘Erdoğan kaçacak’ diyen Kılıçdaroğlu’nun desteklediği FETÖ’cülerin hepsi kaçtı. Ama Erdoğan burada. Çünkü bizim kaçmak için hazırladığımız biletimiz yok ama ebedi olarak bu vatan topraklarında kalmak için aldığımız mezar yerlerimiz var. Başka ülkelere kaçmak için bilet almak yerine kendi ülkemizden mezar yeri almayı tercih ederiz."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: ABD'ye para akışı elimizde, paravan vakfın yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait!

TIKLAYIN - AKP'den Kılıçdaroğlu'na TÜRGEV ve Ensar yanıtı: İllegal yapılarmış gibi hedef gösteriyor; bu vakıfların gelir giderleri bütün ülkelerin bilgisi dahilinde