Gündem

Selvi: AKP kulislerine Davutoğlu’nun partisinin ismi için haber geldi, "AK Parti'nin çakması olmuş" dediler

11 Aralık 2019 09:38

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP kulislerinde partisinden istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  yeni partisinin isminin kulislerde konuşulduğunu dile getirdi. Selvi, Yaşam ve Adalet Partisi olacağı iddia edilen isim için milletvekilleri ‘yapı market ismi’ eleştirisi yaptığını kaydetti.

Selvi yazısında, “Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin isminin ‘Yaşam ve Adalet Partisi’, kısaca YAP olduğu haberi geldiğinde Meclis’te AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, 'AK Parti’nin çakması olmuş' oldu. İçlerinde 'HAP yapsalardı, ‘Hak ve Adalet Partisi’ olurdu' diyen de çıktı, 'Yapı market gibi' yorumunu yapan da. AK Parti milletvekilleri Davutoğlu’nun partisiyle pek ilgili gözükmediler. Yorumların ağırlığı, Davutoğlu partisinin ölü doğduğu ve ismin güzel olmadığı yönündeydi. Gerçi o ismin kesin olmadığı parti isminin bugün belirleneceği ortaya çıktı” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile yeni parti için sohbet ettiklerini belirten Selvi, Kurtulmuş’un “Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz siyasi olarak alanı doldurursak, onlar başarılı olamazlar. Yeni partilerin ne yapacağı değil, bizim partimizin ne yapacağı önemli. O nedenle onlar ne yapacak diye uğraşmıyoruz. Biz ne yapmalıyız diye çaba gösteriyoruz” dediğini aktardı.

Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Tabii onlar neye talip oraya bakmak lazım. Eğer ‘Biz yüzde üç-beş alalım, AK Parti’yi yüzde 50’nin altına çekelim’ diye kuruluyorlarsa o hesap başka' diye konuştu. Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan’ın o hesapla parti kurup kurmadıklarını bilmiyorum. Ama onları parti kurmaları yönünde teşvik edenlerin hesabı o. Her iki parti de AK Parti’den ne koparırsa koparsın, yeter ki 2023’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi önlensin”

Yazının devamı için tıklayın