Gündem

Selçuk Mızraklı: Biz bu halka sığındık, onlar zırhlı ve beton blokların arkasında saklansınlar

30 Ağustos 2019 16:24

Sur Belediyesi'nin park açılışında konuşan görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, yaşam alanlarını bırakmayacaklarını belirterek "Biz bu halka sığındık. Onlar zırhlı ve beton blokların arkasında saklansınlar. Kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" dedi.

Sur Belediyesi tarafından Melikahmet Mahallesi'nde yapılan park açıldı. Açılışa, görevden alınan Selçuk Mızraklı, HDP milletvekilleri ve Sur Belediyesi eş başkanları ile yurttaşlar katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, parkın açılışında konuşan Sur Belediyesi Eş Başkanı Cemal Özdemir, 12 gündür kayyım atamasına karşı devam eden direnişe dikkat çekerek, geri adım atılana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Eş Başkan Filiz Buluttekin ise kayyım atamalarına hizmet ile cevap vereceklerini kaydetti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz de kayyım atamalarına karşı halkla beraber mücadele edeceklerini belirterek, "Sokaklardayız. Sokağı bırakmayacağız. Bu irade tanımamazlılığını asla kabul etmiyoruz. Kayyumlara karşı direniş sürerken belediyelerimiz çalışıyor" dedi.

Selçuk Mızraklı ise geleceğin teminatı olan çocukların mutluluğu için çalışmalara devam edeceklerini kaydederek, "Yaşam alanlarında birlikte yaşıyoruz. Kadın, çocuk, genç, yaşlı hep birlikte yaşam alanımızı bırakmıyoruz. Biz bu halka sığındık. Onlar zırhlı ve beton blokların arkasında saklansınlar. Kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.