Dünya

Selçuk Bayraktar, Reuters'a konuştu: TB2'nin Ukrayna'daki başarısının ardından tüm dünya müşterimiz haline geldi

31 Mayıs 2022 11:46

T24 Dış Haberler

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larının Ukrayna'da Rus ağır toplarını ve zırhlılarını yok etmekteki başarısının ardından "Tüm dünyanın müşterileri haline geldiğini" söyledi. 

Baykar'ı kardeşi Haluk Bayraktar ile yöneten Selçuk Bayraktar, Reuters'a yaptığı açıklamalarda "Bayraktar SİHA'ların teknolojinin savaşı nasıl değiştirdiğini gösterdiğini" söyledi. 

"Bayraktar TB2 yapması gerekeni yapıyor. Dünyanın en ileri teknoloji anti-uçak sistemlerini, ağır topçularını ve zırhlı araçlarını yok ediyor" diyen Bayraktar, "Tüm dünya müşterimiz haline geldi" ifadelerini kullandı. 

Söyleşiyi Bakü'deki Teknofest'te yeni Akıncı SİHA'nın yanında İngilizce olarak veren Bayraktar, Rusya'nın komşusuna yaptığı işgalin yasa dışı olduğunu vurgulayarak, "TB2, onurlu Ukrayna halkının ülkesini korumasına yardımcı oluyor" dedi. 

Bayraktar, Baykar'ın şu anda kanatları katlanabilir, kısa pist uçak gemilerine inip çıkabilen bir TB3 ile MUIS veya Kızılelma adlı insansız savaş uçağı üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Bayraktar, TB3'ün sene sonunda veya 2023'ün başında hazır olacağını vurgularken; Kızılelma'nın da ilk uçuşunu gelecek sene gerçekleştireceğini ifade etti. 

"Taksi dronlar üzerinde de çalıştıklarını" belirten Bayraktar, bunun için gerekli teknoloji üzerinde biraz daha çalışılması gerektiğini; ama hazır olduğunda "İnsanların şehir içinde nasıl hareket ettiğini değiştireceğini" söyledi.

Reuters'ın aktardığına göre Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana Bayraktar SİHA'ları, Rusya Savunma Bakanlığı açıklamalarında en az 45 kez geçti.