Dünya

Seks, kadınlar için 40 yaşından sonra daha keyifli

06 Haziran 2022 11:09

İki farklı araştırmaya göre 40 yaşın üzerindeki kadınlar, seksten geçmişte aldıklarına kıyasla daha çok keyif aldıklarını söylüyor. Peki bunun gerekçesi nedir? 

Nottingham Trend Üniversitesi psikoloji bölümü öğretim üyesi Jill Arnold ve fotoğrafçı olan kızı, bu soruya cevap aramak için bir proje başlattı. İkili 45 ila 60 yaşları arasında 50 kadınla söyleşi yapıp fotoğraflar çekti. 

Arnold, yaptığı söyleşiler sonucunda bu insanların "daha komik, yaratıcı ve kendinden emin oldukları" sonucuna vardı.

"Bence ne istediklerini bildikleri için kendilerine güveniyorlar" diyen Arnold, "Orta yaşlarına ulaştıklarında birçok kadın yıllarını kariyerlerinde yükselmek için kullanmış ve enerjilerinin büyük bölümlerini çocuklarına ayırmış oluyor. Bu yaşlara geldiklerinde bazı şeyleri daha bağımsızca, hatta bencilce yapmak istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

Arnold, "Konuştuğum bir kadın hep yaşlandıkça kendini daha izole hissedeceğini düşündüğünü söyledi. Ancak şimdi hayatının çok daha dolu olduğunu ve emekli olduktan sonra yapmayı planladığı şeylerle dolu bir listesi olduğunu söylüyor" aktarımında bulundu. 

Arnold yaptığı çalışmalardan sonra "yaşları ilerledikçe kadınların 'iyi görünmek' için üzerlerinde daha az baskı hissettiklerini ve kendileri gibi görünmeyi tercih ettiklerini" gördüğünü belirtti.