Gündem

Şeker hastası kadının şüpheli ölümü davasında sanığa 33 yıl hapis cezası

Sanık, 'nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' şuçlarından ceza aldı

25 Nisan 2019 13:16

İstanbul Büyükçekmece'de'de 2016 yılında sevgilisiyle alkol aldıktan sonra yüksek şeker komasına giren  ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Kübra Hıracı'nın ölümüne dair dava karara bağlandı. "Kübra benim yanıma severek geldi. Aklıma Kübra'ya zarar vermek gibi bir şey gelmedi. Bana yöneltilen suçlamalar doğru değildir" diyen sanık  Caner B. "Nitelikli cinsel saldırı" ve  "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa iyi hal indirimi ise uygulanmadı.

"Tecavüz eden, örtbas etmeye çalışır"

Evrensel'in haberine göre Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Caner B. ile tutuksuz sanıklar Doğanay B. ve İdris B. hazır bulundu. Caner B.'nin avukatı tanıklarını dinlettiklerini ve delillerini  sunduklarını belirterek, "Müvekkil ile Kübra Hıracı arasında bir gönül ilişkisi vardır. Ölenin, hangi saatte komaya girdiği bilinemez. Buna ilişkin uzman doktorun da beyanı alınmıştır. Hastaneler doğru müdahaleyi yapsalardı kurtarılabilirdi. Tecavüz eden birisi mağdurunu hastaneye götürüp takip edip, onu beklemez. Örtbas etmeye çalışır. Müvekkil, ölenin şeker hastası olduğunu bilmiyordu. Ölen daha önceden de defalarca  komaya girmiştir. Müsnet suçların oluşmadığı kanaatindeyiz. Beraatini talep ederiz" diye konuştu. 

Söz verilen sanık Caner B. ise  "Kübra benim yanıma severek geldi. Aklıma Kübra'ya zarar vermek gibi bir şey gelmedi. Bana yöneltilen suçlamalar doğru değildir. Yaşadığım her şey anlattım. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Diğer sanıklar da beraatlerini talep etti. 

Nitelikli cinsel saldırıdan 24 yıl hapis cezası

Sanık Caner B.'nin  "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın eylemi beden vaya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlediğinin anlaşıldığından cezayı yarı oranında artırarak  24 yıl hapis cezası verdi. Caner B. "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, suçun birden fazla kişi ile birlikte beden veya ruh bakımında kendini savunamayacak kişiye karşı işlendiğinden cezayı 6 yıla çıkardı. Suçun cinsel amaç ile işlenmesini göz önüne alan mahkeme heyeti cezayı 9 yıla yükseltti. Sanık sonuç olarak toplam 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın geçmişteki hali ve olumsuz sosyal ilişkilerini dikkate alan mahkeme heyeti verilen cezalarda "iyi hal" indirimi ise uygulanmadı. Caner B.'nin tutukluluk halinin de devamına karar verildi. 

Diğer iki sanık beraat etti

Mahkeme heyeti, sanıklar Caner B. ile İdris B. hakkında "İhmali davranışla kasten öldürme" suçundan, suçun unsurları oluşmadığından beraatine hükmetti. Sanık Doğanay B.  "Yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi", "Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Nitelikli cinsel saldırıya yardım etme" ve "İhmali davranışla kastan öldürme" suçlarından da suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. 

Mahkeme heyeti karar kesinleştiğinde İdris B. hakkında da "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme" suçlarından suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. 

Ne olmuştu?

İddianameye göre olay şöyle gerçekleşti:

"22 Aralık 2016 tarihinde Kübra Hıracı, Caner B.'nin yanına geldi ve ikili araç içerisinde alkol almaya başladı. Caner B.'nin yeğeni olan  İdris B. de ikilinin yanına geldi, ardından  sahilden ayrıldılar. Kübra Hıracı, Caner B. ve İdris B.,  Doğanay B. ile buluştu, ardından da hep birlikte günü birlik yer kiralama yapmak için  Uçurtma Sokağa gittiler. Kübra Hıracı araç içerisinde baygın vaziyette bulunurken, Caner B. ve İdris B. ise Kübra Hıracı adına oda kiraladı. Daha sonra Caner B., İdris B. ve Doğanay B. baygın vaziyetteki Kübra Hıracı'yı baygın vaziyette araçtan indirdi. Caner B., Kübra Hıracı'yı sırtına alarak pansiyona soktu, oda kapısını İdris B. açtı, hemen arkasından da Doğanay B. Kübra Hıracı'ya ait  telefon ile çantayı getirdi. İdris B. ile Doğanay B. odadan çıktı. Odada Caner B. ve Kübra Hiracı kaldı.  23 Aralık 2016 tarihinde İdris B. saat 10.49'da  yeniden odaya girdiği, 10.58'de de  çıktı. Aynı gün saat 14.33'te İdris B. odaya girdi,  saat 14.53'te de İdris B. Kübra  Hıracı'yı sırtına alıp dışarı çıkardı. 3 şüpheli Kübra Hıracı'yı hastaneye götürdü ancak Kübra Hıracı vefat etti."



Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir