Magazin

Seda Sayan'dan 'yandaşlık' sorusuna yanıt: Kılıçdaroğlu ve Akşener davet etti de gitmedik mi?

03 Eylül 2020 23:00

Şarkıcı Seda Sayan, katıldığı televizyon programında, "Bazen 'Cumhurbaşkanı yalakası' deniliyor. Bir Cumhurbaşkanı sizi davet ediyor. Sadece neden Recep Tayyip Erdoğan konuşuluyor? Turgut Özal'a da yakındım, Tansu Çillere de. Yine çağırsalar yine giderim. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı da gitmedik mi?" dedi. 

Jülide Ateş'in programına konuk olan Sayan, "Seda Sayan "Yandaş" sanatçı mı?" sorusunu yanıtladı. 

Sayan,  şöyle konuştu: 

Bazen "Cumhurbaşkanı yalakası" deniliyor. Bir Cumhurbaşkanı sizi davet ediyor. Sadece neden Recep Tayyip Erdoğan konuşuluyor? Turgut Özal'a da yakındım, Tansu Çillere de. Yine çağırsalar yine giderim. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı da gitmedik mi?

Meral Akşener'in bence en büyük gafıydı. "Biz bu sanatçıları tanımayacağız" dedi. Söylediğim lafın arkasındayım "Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener davet etti de gitmedik mi?" Oraya gitmek taraf olmak değildir. Abuk subuk hale getirildi. Siyasetçi  değişir, sanatçı durur. Bu o zaman Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olarak görüyorum. Geçmişte onca siyasetçinin davetine gittik. Bunlar konuşulmadı da neden bu davet konuşuluyor?

"Gerekirse Cumhurbaşkanı'na yalvaracağım"

İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşıyım. Hatta kadına şiddete cezalar daha ağır olmalı. Özellikle Emine Erdoğan hanımefendinin bu konuya el atmalı. Her gün bir kadın "Öldürülmemi mi bekliyorsun" diye bağırıyor. Bu kadınlar için bir şeyler yapalım. Şimdi gene polis sahip çıkıyor. Biz babamı şikayet ettiğimizde "Kocandır döver" denilip geri gönderiliyorlardı. 

Mahkemedeki iyi görüntüsü nedeniyle affediliyor. Bunlara cevap hakkı dahi verilmemeli. Pandemi nedeniyle bir çok şey kaldı. Ben gerekirse Cumhurbaşkanına yalvaracağım. Sadece kadın çekmiyor aile de etkileniyor. Çözüm çok ağır olmazsa sorun kötü yerlere gidiliyor. Af maftan faydalanmamalı bu insanlar. 

Ne olmuştu?

2018'de Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Sibel Can, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan gibi bazı ünlüler Erdoğanile birlikte Hatay'a gitti. 52 askerin şehit olduğu harekâta destek için yapılan bu ziyarette şarkıların söylenmesi muhalefetin tepkisi çekmişti. Akşener, "İktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" demişti.