Gündem

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Artık Ukrayna'ya silah satma konusunda çok daha dikkatli davranıyoruz

"İki tarafla da konuşabilmeliyiz; birine binlerce silah gönderirken bunu yapamazsınız"

21 Haziran 2022 12:59

T24 Dış Haberler

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin artık Ukrayna'ya silah satma konusunda "çok daha dikkatli" davrandığını belirtti.

ABD'nin önde gelen finans yayınlarından Wall Street Journal'a konuşan Demir, "Türkiye, iki tarafı (Rusya ve Ukrayna) da arayıp barış görüşmelerine çağırabilen tek ülke. Eğer bir tarafa binlerce silah gönderirseniz bunu nasıl yapabilirsiniz?" dedi. 

WSJ muhabiri, Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar TB2 SİHA ve diğer silahlar sağlamaya devam edip etmediğini sorunca Demir, "Devam eden bazı şeyler var. Bu konularda bilgi verebilecek konumda değilim. Ancak çok daha fazla dikkat ettiğimizi söyleyebilirim" cevabını verdi. 

Demir, Türkiye'nin hiç çekinmeden Ukrayna'ya koruyucu donanım gibi başka ekipmanlar satabileceğini söyledi. 

"İki tarafla da konuşabilmeliyiz. Güven inşa etmek için biri iki tarafa da yeterince yakın olmalı" diyen Savunma Sanayii Başkanı, "Önceliğimiz barışın saplanacağından emin olmak" diye konuştu.

WSJ'ye konuşan ismi paylaşılmayan bir Ukraynalı yetkili, "Kendi kendimize Türkiye taraf mı değiştiriyor diye soruyoruz" derken, "Türkiye için öne Türkiye'nin çıkarları geliyor" diye devam etti.