Gündem

Sinan Oğan: İstanbul Valisi'ne çağrı yapıyorum, Suriyeliler için yapılan eylemde beni hedef gösterenler için bir şey yapmayacak mı?

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, Şirin Payzın'a yorumladı

31 Temmuz 2019 15:58

İstanbul'da kaydı olmayan Suriyelilerin il dışına çıkarılmalarıyla başlayan tartışma sonrası Saraçhane'de İslami STK'ların yaptığı eylemdeki açıklamalara Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan yanıt verdi.

Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Oğan "Suriyeliler defolsun gibi bir ifadem yok. İstanbul Valisi'ne sesleniyorum; Suriyeliler için yapılan eylemde fotoğrafımı taşıyarak beni hedef gösterenler için bir şey yapmayacak mı? " dedi. 

Suriyelilerin artık korunma statüsünden çıkarılması gerektiğini savunan Oğan, "Suriye'de savaş bitmek üzere, bayram ziyaretlerini yapıp geri geldiklerine göre muhtaç sığınmacı statüsünden çıkarılmaları lazım" diye konuştu. 

Eğitim görmemiş, travma yaşamış Suriyeli çocukların Türkiye için gelecekte bir tehdit unsuru oluşturacağını söyleyen Oğan, "Gelecekte suç örgütlerine bulaşabilirler, bu çeteler şehir içine dağıldığında devlet nasıl müdahale edecek; bazılarının kayıtları bile yok" dedi. 

Oğan, Türkiye'nin Suriyelilerle ilgili bir geri dönüş stratejisi hazırlaması gerektiğini belirtti ve "Devlet, bu olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Geri dönüş stratejisinden bahsedilirse gönüllü olarak gitmek isteyenler olacaktır" ifadelerini kullandı.