Dünya

Savaşı boykot eden McDonald's'ın Rusya'daki restoranları, başka bir isimle yeniden açıldı

"Vkusna ve Toçka" adıyla yeniden açılan restoranlar, Rusçada "Leziz ve O Kadar" anlamına geliyor

12 Haziran 2022 14:48

T24 Dış Haberler

Amerikan fast food devi McDonald's, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal kararı nedeniyle Rusya'dan çekildikten kısa süre sonra kapılarını başla bir isimle müşterilere açtı.

Pazar günü Moskova ve çevresinde 15 şube "Vkusna ve Toçka" adıyla açıldı. İsim, Rusçada "Leziz ve O Kadar" anlamına geliyor. 

Savaştan önce Sibirya'daki 25 McDonald's şubesinin sahibi olan iş insanı Aleksandır Govor, fast food devinin martta aldığı boykot kararının ardından Rusya'daki 847 şubeyi de satın almayı kabul etti. 

Govor, McDonald's'ın ülkedeki 62 bin çalışanını aynı şartlarda en az iki sene boyunca çalıştırmaya devam edeceğine söz vermişti. 

Pazar günü, Moskova'nın merkezindeki şubenin önünde büyük kuyruklar oluştu. Restoranın dışında polis memurları nöbet tuttu. 

Sky News'un aktardığına göre "Vkusna ve Toçka" yöneticisi Oleg Paroyev, "Hedefimiz müşterilerimizin kalite ve ambiyansta bir fark hissetmemeleri" dedi.

Paroyev aynı zamanda fiyatları "karşılanabilir" tutmak istediklerini; ancak Rusya'daki ekonomik durum nedeniyle zam yapılmayacağının garantisini veremeyeceklerini ifade etti. 

Öte yandan Coca-Cola, işgalden sonra Rus piyasasından çekilmişti; "Vkusna ve Toçka" henüz bir meşrubat sağlayıcısı bulamadı. 

Öte yandan NEXTA TV, yeni açılan şubelerde servis edilen sos paketlerinin üzerindeki McDonald's logolarının gazlı kalemle karalanmış olduğuna dikkat çekti.