Kültür-Sanat

Salon'da Bu Hafta: Makaya McCraven

Makaya McCraven 15 ve 16 Kasım’da Salon’a konuk olacak

13 Kasım 2019 15:08

Salon bu hafta neo-cazın limitlerini zorlayan, caz ve elektonik müziği harmanlayan besteci ve davulcu Makaya McCraven’ı iki gece üst üste ağırlayacak ve müzik severlere unutulmaz iki akşam yaşatacak. Makaya McCraven 15 ve 16 Kasım’da Salon’a konuk olacak.

Salon ve Doğan Kitap işbirliğiyle düzenlenen söyleşi serisi 13 Kasım Çarşamba günü Salon’da devam ediyor. Etkinlik kapsamında Jehan Barbur ve Hayri Turgut Uyar; Jehan Barbur’un son kitabı ‘Uyumsuza Notlar’ üzerine sohbet edecek. Rezervasyonlar, rezervasyon.iksv.org adresi üzerinden yapılabilecek.

Salon önümüzdeki hafta ise, organik ve dinamik elektronik müzik harikası Zola Blood’ı Birlikte Güzel’in desteğiyle 29 Kasım’da konuk edecek. Salon’un, şehrin farklı mekânlarında daha geniş kitlelere ulaştığı etkinliği Birlikte Güzel: Gezgin Salon kapsamında indie rock yıldızı Mac DeMarco Türkiye’de ilk defa 30 Kasım’da Volkswagen Arena’da hayranlarıyla buluşacak.

Salon’un yeni sezon programında yer alan sanatçıların şarkılarından oluşturulan çalma listesi, adresinden takip edilebiliyor.

Neo-cazın limitlerini limitsiz kılan Makaya McCraven Salon’da

Caz ve elektronik müzik arasındaki sınırları bulanıklaştıran yapımcı, besteci ve davulcu Makaya McCraven, caz davulcusu bir baba ve folk şarkıcısı bir annenin çocuğu olarak Paris’te dünyaya geldi. 2007’de Chicago’ya taşındı. Etrafında Archie Shepp, Marion Brown ve Yusef Lateef gibi caz efsaneleri vardı. Böylelikle müzikal kimliğini oluştururken ilham kaynağı konusunda hiç sıkıntı çekmedi. 2012’de ilk albümü Split Decision’ı yayımladı ve dünya çapında gözleri üzerine çekti. Los Angeles Times, ikinci albümü In the Moment’ı “2015’te mutlaka dinlenmesi gereken caz albümleri” arasında saydı, Billboard ise yılın en iyi beş caz albümü arasında gösterdi. Hip-hop, Afrika dans müziği ve indie rock’tan beslenen sound’uyla, “her gün karşılaşabileceğiniz cinsten bir caz davulcusu değil” gibi tanımlarla karşılandı. Son dönemin belki de en gözde beat sihirbazı, hatta birçoklarının deyimiyle bir “beat profesörü” olan McCraven, 2017’de yayımlanan Highly Rare isimli kaydın ardından, 2018’de Nubya Garcia, Kamaal Williams, Lefto ve Soweto Kinch gibi isimlerin katkıda bulunduğu mixtape’i Where We Come From’la Londra ve Chicago arasında bir caz köprüsü kurdu. On parmağında on marifet Makaya McCraven için bu mixtape, 2018’in son adımı değildi. Nubya Garcia, Shabaka Hutchings, Tomeka Reid, Anna Butterss, Jeff Parker, Dezron Douglas ve daha birçok ismin katkıda bulunduğu New York, Chicago, Londra ve Los Angeles’ta kaydedilen Universal Beings, aynı yıl içinde yayımlandı.

Makaya McCraven konserleri 15 Kasım Cuma ve 16 Kasım Cumartesi akşamı saat 21.30’da Salon’da. Konserin biletleri oturmalı ve masalı 70 TL, ayakta 50 TL ve öğrenci 40 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Haftaya Salon’da

İlk Türkiye konseriyle Salon’da

2013’te başlayan müzik hayatına başlayan Zola Blood, ikonik grup Talk Talk’un menajeri Keith Aspden, Zola Blood’a hayran kalmasıyla albüm anlaşması imzaladı. Peşi sıra yayımlanan Grace ve Meiridian teklileriyle dünya çapında elektronik müzik bloglarının ve dinleyicilerinin dikkatlerini üzerlerine çektiler ve Hype Machine listelerinde 1 numaraya yükseldiler. Yakaladıkları ivme, BBC Radio 6 Music'in dünyaca ünlü DJ'i Lauren Laverne’ün de dikkatini çekti. Electronikalarını minimal tekno dokunuşlarıyla zenginleştirdikleri Play Out/Pieces of the Day isimli kısaçaların ardından, 2017’de yayımlanan ve grubun yapımcılığını kendi üstlendiği ilk albüm Infinite Games’i yayımladı. The Only Thing, Infinite Games ve Heartbeat gibi electronika harikaları, Zola Blood’ın ülkemizde de hayran kitlesine kavuşmasını sağladı. Ve artık buluşma vakti geldi! Zola Blood, ilk Türkiye konseriyle Salon’da.

Zola Blood konseri 29 Kasım Cuma akşamı saat 22.00’da Salon’da. Konserin biletleri ayakta 80 TL ve öğrenci 65 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Mac DeMarco, Birlikte Güzel: Gezgin Salon Kapsamında ilk kez İstanbul’da

Salon İKSV’nin, üç yıldır şehrin farklı mekânlarında daha geniş kitlelere ulaştığı tek günlük festivali Gezgin Salon, Birlikte Güzel’in desteğiyle 30 Kasım’da headliner olarak indie rock yıldızı Mac DeMarco’yu Volkswagen Arena’da ağırlayacak.  Mac DeMarco, ‘Peçeteye İstek’in en çok istek alan isimlerinden biri olarak dördüncü Gezgin Salon’a konuk olacak.

Kanadalı şarkıcı, şarkı yazarı, prodüktör Mac DeMarco, indie rock, lo-fi, saykedelik pop ve soft rock’tan unsurlar barındırsa da müzik sahnesindeki meslektaşlarından keskin çizgilerle ayrılan müziğini “jizz jazz’’ olarak tanımlıyor. Rock and Roll Night Club’la başlayan albüm süreci, sevilen Mac DeMarco çizgisinin ilk albümünü 2012’de yayımlanan 2’yle devam etti. 2014’te Salad Days’le daha da olgunlaştı, 2015’te yayımlanan mini albüm Another One’ın ardından 2017 çıkışlı This Old Dog’la yılın albümü listelerinde zirveden inmedi. Bu yıl yayımlanan son albümü Here Comes the Cowboy ise, çabasız gözüken ama derinliği her adımında daha da artan müzikalitesinin ulaştığı şimdilik son nokta.

Mac DeMarco konserinin biletleri 150 TL (Ayakta / Tam), 150 TL (Tribün 1. Kategori), 120 TL (Tribün 2. Kategori), 110 TL (Tribün 3. Kategori) olan biletler , Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den, pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında temin edilebilecek.

Biletler satışta

Konserlerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir. (İKSV ana gişesi Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.) Öğrenci biletleri ana gişe İKSV'den temin edilebilir, etkinlik kapasitesi el verdiği sürece öğrenciler sınırsız sayıda indirimli bilet satın alabilirler.

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. 2019-2020 sezonunda Salon İKSV’de sınırlı sayıda 1 bilet alana 1 bilet hediye hakkı sağlıyor. 1+1 kampanya kapsamında Mavi Lale Kart üyelik bedeli ise 175 TL.  Üyelikleri devam eden Mavi, Sarı, Turuncu, Kırmızı, Beyaz ve Siyah Lale Kart sahipleri de 100 TL ek üyelik bedeli ile sezon boyunca 1+1 kampanyasından yararlanabiliyor. Kampanya, sezon boyunca her konserde bir defa kullanılabiliyor. Gezgin Salon konserleri ise kampanyaya dahil değil. Ayrıntılı bilgiye 0(212) 334 07 73, 0(212) 334 07 81, 0(212) 334 07 91, [email protected] ile http://www.saloniksv.com/tr/bilet-bilgileri websitesinden ulaşılabiliyor.

Ayrıca yenilenen İKSV Mobil uygulamasına eklenen özelliklerle kendi profilinizi oluşturarak, Salon’da takip etmek istediğiniz konserleri takviminize ekleyebilir, programınızı İKSV Mobil’den oluşturabilirsiniz. İKSV Mobil ile ayrıca İKSV etkinliklerini kategoriler özelinde listeleyip filtreleyebilir; sanatçı, mekân ve etkinlik adına göre arama yapabilir; etkinlikleri harita üzerinde görüntüleyip yol tarifi alabilirsiniz. Uygulama App Store’dan ve Google Play’den indirilebilir.

Salon IKSV’de “Birlikte Güzel” desteğiyle çeşitli konserler de izleyicilerle buluşacak.