Dünya

Salgının başından bu yana Koronavirüs'le karşılaşmayan ada ülkesi Samoa'da ilk vaka tespit edildi

Başbakan, "Endişe etmeyin, aylardır hazırlanıyoruz" dedi

27 Kasım 2020 13:07

Ada ülkesi Samoa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının başından bu yana ilk kez vaka tespit edildi. 

Salgının başından bu yana direnen 200 bin nüfuslu ada ülkesi Samoa'da ilk Koronavirüs vakası tespit edildi. Büyük Okyanus’un güneyindeki Polinezya bölgesinde bulunan ada ülkesi Bağımsız Samoa Cumhuriyeti'nde ilk kez Covid-19 vakası görüldü.

Yetkililer 13 Kasım’da Avustralya'nın Melbourne kentinden ülkesine dönen 70 yaşındaki bir erkeğe uygulanan Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Adı açıklanmayan adamın bir sağlık kuruluşunda eşiyle birlikte Tupua Tamasese Meaole Hastanesi'nde karantinaya alındığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı temsilcisi Leausa Dr Take Naseri, adı açıklanmayan adamın eşinin testinin negatif olduğunu ve çiftle birlikte aynı uçakta bulunan 274 yolcunun karantinaya alındığını ifade etti.

Samoa Başbakanı: Aylardır buna hazırlanıyoruz

Samoa Başbakanı Tuilaepa Sailele Malielegaoi tarafından geçen hafta Facebook’tan yapılan duyuruda, halkı korkmamaya ve sakin kalmaya çağırdı. Tuilaepa, “Endişelenecek bir şey yok. Bunun için uzun zamandır hazırlanıyoruz. Tıbbi personelimiz hazır ve yeterli tıbbi malzememiz var. Son 9 aydır corona virüse karşı güvende olduğumuz için şükrediyorum. Şimdi Samoa halkından ricam dünyanın dört bir yanındaki pek çok kişinin halihazırda uygulamakta olduğu önlemleri hepimizin uygulaması. Gördüğünüz gibi ben de bir maske takıyorum” ifadelerini kullandı.