Yaşam

Sahte dolar bozdurmaya çalışan iki kişi suçüstü yakalandı

Şahısların kuyumcularda dolarları bozdurma anları güvenlik kameralarına yansıdı

11 Mayıs 2022 16:04

Mersin'de polisler, kuyumcularda sahte dolar bozduran yabancı uyruklu 2 kişiyi suçüstü yakaladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz ilçesi Çankaya Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcuya gelen yabancı uyruklu 2 kişi, 500 Amerikan Doları bozdurdu.

Paraları bankaya götüren kuyumcu, dolarların sahte olduğunu anladı. Şikayet üzerine çalışma başlatan Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceledi.

Yapılan çalışmalar sonucunda şahısları belirleyen ekipler, Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan bir başka kuyumcuda daha sahte para bozdurmaya çalışan şüphelileri suçüstü yakaladı. Şahıslara yapılan üst aramasında 3 bin dolar sahte para ele geçirildi.

Şüphelilerin H.Z.A. ve M.A. olduğunu tespit eden ekipler, 1 gün önce Mersin'e geldiklerini, Yenişehir ilçesinde bulunan bir günübirlik konaklama tesisinde kaldıklarını belirledi. Adreste A.H.M. isimli yabancı uyruklu başka bir şahıs daha olduğunu tespit eden ekipler, burada yaptığı aramada 7 bin 100 dolar sahte para ele geçirdi. Gözaltına alınan 3 şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, şahısların kuyumcularda dolarları bozdurma anları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken şahıslar, dolarları bozdurduktan sonra bölgeden ayrıldıkları görüldü. (İHA)