Kültür-Sanat

Şahsiyet’in Meksika uyarlaması için düğmeye basıldı

22 Ocak 2020 12:15

Ay Yapım, Haluk Bilginer'in başrolde yer aldığı Şahsiyet dizisinin Meksika uyarlaması için geçtiğimiz Mayıs ayında dünyaca ünlü yapım şirketi Viacom International Studios ile anlaşmıştı. Ay Yapım ve Viacom International ortak yapımcılığında çekilecek uyarlama için geçtiğimiz gün düğmeye basıldı. Meksika ve Türkiye arasındaki ilk ortak yapım olacak projenin çekimlerine Şubat ayında başlanacak.
 
Türkiye’nin Meksika’da uyarlanacak ilk dizisi olacak projenin içeriği geçtiğimiz gün uluslararası içerik sektörünün en prestijli organizasyonları arasında gösterilen NATPE Miami Fuarı’nda açıklandı.
 
Meksika’nın farklı şehirlerinde çekilecek ve EL ASESINO DEL OLVIDO (BEFORE I FORGET) adını taşıyacak dizinin başrollerinde ülkenin sevilen oyuncuları Damián Alcázar ve Paulina Gaitán yer alacak. İlk bölümleri Uluslararası Emmy ödülü sahibi, ülkemizde de El Chapo dizisiyle bilinen Meksikalı yönetmen Ernesto Contreras tarafından çekilecek dizi Alzheimer teşhisi konan Pascual’ın geçmişte yaşanan bir suçun peşine düşmesi ve bu esnada gizemli ölümlerin faillerini araştıran Jimena ile yollarının kesişmesini anlatacak.
 
Şahsiyet’in El Asesino Del Olvido ismiyle yayınlanacak uyarlamasının ilk adımları geçtiğimiz yıl atıldı. 10 bölüm olarak tasarlanan El Asesino Del Olvido’nun trailer’ı geçtiğimiz Nisan ayında Meksikalı oyuncuların katılımıyla İstanbul’da çekilmişti. Onur Saylak’ın yönetmenliğinde çekilen bu trailer ise ilk defa, uluslararası içerik sektörü için önemli organizasyonlardan biri olan LA Screenings 2019’da sunulmuştu.

Çekimlerine Şubat'ta başlanacak

Şahsiyet’in senaryo yazarı Hakan Günday ve yönetmeni Onur Saylak’ın da uyarlamasına katkıda bulunduğu dizinin çekimlerine Şubat ayında başlanacak. Nisan ayında çekimlerinin tamamlanmasının planlandığı dizinin yayın tarihi henüz net değil. Ay Yapım ve yakın zamanda dünyanın en büyük medya kuruluşlarından CBS ile birleşen Viacom International Studios’un ortak yapımcılığında gerçekleşecek projenin tüm Amerika ve İspanya dışındaki ülkeler için distribütörlüğünü ise Madd TV üstlenecek.
 
Senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı, 2018 yılında Puhu Tv’de yayınlanan Şahsiyet, güçlü oyuncu kadrosu ve özgün senaryosuyla izleyicilerin büyük beğenisini toplamış ve pek çok ödülün yanısıra IMDB’nin tüm zamanların en iyi dizileri listesinde de yerini almıştı. Dünyada 20’den fazla ülkeye satılan ve Berlin TV Series Festival, European Cinematography Awards ve MedyaTablet Awards gibi prestijli organizasyonlardan da ‘en iyi dijital dizi’ ödüllerine layık görülen Şahsiyet son olarak geçtiğimiz Kasım ayında başrol oyuncusu Haluk Bilginer’e verilen Uluslararası Emmy Ödülleri – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’yle de gündeme gelmişti.